Liberala medier driver en brutal kampanj för att oskadliggöra Pete Hegseth. Men de har ett problem. De har gjort det förut, och avslöjat sina avsikter och metoder så eftertryckligt att tricken inte har samma effekt som tidigare. När New York Times försöker knyta Hegseth till krig i kristendomens namn är avsikten tydlig och kontraproduktiv.
Men de verkar aldrig lära sig.
I ingressen får NYTimes det mesta rätt:
Hegseth har lyft fram korstågen som historiska exempel, och detta är naturligtvis rena fördärvet för NYTimes:
Journalisterna Mike Baker och Ruth Graham är angelägna om att framställa korstågen som att de har misskrediterats av kyrkan och historikerna, så att de som fortfarande håller upp dem är misstänkta, och det med rätta. Vad de glömmer är nutiden.
I sina böcker säger han att om USA inte lyckas försvara sig mot islamistisk och vänsterideologi kommer nationen att gå under och ”mänsklig frihet kommer att vara över.”
NyTimes är på den sida som inte bara ser korstågen, utan kristendomen själv, som en svunnen tid. Hegseth gör det inte. Han anser att samtida händelser gör dem relevanta.
Han växte upp i ett kristet hem, men fick ett kristet uppvaknande för sex år sedan. Det får NYTimes att låta suspekt.
Hegseth växte upp i ett kristet hem. Ändå berättade han för en kristen tidning i Nashville förra året att han genomgick en religiös omvandling 2018, i slutet av 30-talet, när han och hans nuvarande fru, Jennifer Hegseth, började delta i Colts Neck Community Church i New Jersey. Kyrkans pastor, Chris Durkin, står Hegseth nära och spelade nyligen in en video där han stödde hans nominering och beskrev honom som ”en sann patriot som älskar Gud”.
Baker och Graham går inte in i Hegseths tanke- och trosvärld. De står utanför och tittar in. De karakteriserar Hegseths åsikter som en outsiders, men de som läser vad han har skrivit märker inte det narrativa greppet.
Hegseth är en del av en konservativ förnyelse som går tillbaka och återupptäcker kristna principer som eftervärlden har förvrängt.
De betonar att barn ska uppfostras i den västerländska kanon, där klassikerna och antiken är viktiga.
I Nashville skickar de sina barn till Jonathan Edwards Classical Academy. Detta är en trend som kommer att komma även till Europa och Document är en föregångare.
I Tennessee gick familjen Hegseth med i Pilgrim Hill Reformed Fellowship, en liten församling som öppnades 2021 som en del av den växande gemenskapen av reformerade evangeliska kyrkor. Pilgrim Hill Reformed Fellowship grundades av Doug Wilson, en pastor baserad i Moskva, Idaho, och hans religiösa imperium omfattar nu ett college, ett klassiskt skolnätverk, ett förlag, ett podcastnätverk och flera kyrkor.
Wilson beskriver sig själv som en kristen nationalist, vilket han i en intervju med The Times definierade som någon som ser att ”sekulär nationalism inte fungerar” och som vill begränsa regeringens makt att införa restriktioner för kristna.
Han har skrivit mycket under ett antal år, men hans profil inom konservatismen har ökat under Trump-eran; han intervjuades i Tucker Carlsons podcast i år och var inbjuden att tala på National Conservatism Conference. Communion of Reformed Evangelical Churches har nyligen utvidgats till att omfatta cirka 150 församlingar, inklusive Hegseths församling i Tennessee.
Pastor Wilson har sagt att det fanns en genuin relation mellan svarta och vita i Södern. Han vill att homosexualitet ska förbjudas och säger att kvinnor inte ska få rösträtt. Det här är idéer som är aktuella och som bör sättas in i rätt sammanhang för att förstås.
I sina skrifter har Wilson hävdat att slaveri ”skapade en sann kärlek mellan raserna i söder”, att homosexualitet borde vara ett brott och att det 19: e ändringsförslaget, som garanterade kvinnor rösträtt, var ett misstag. Han har skrivit att kvinnor vanligtvis inte bör inneha politiska ämbeten eftersom ”Bibeln säger att när kvinnligt ledarskap är vanligt ska det inte betraktas som en välsignelse utan som en förbannelse.”
Styrdokument
Styrdokumenten för Communion of Reformed Evangelical Churches innehåller ett uttalande om att kvinnor inte ska ”mönstras i strid” (Hegseth har också sagt att han inte anser att kvinnor ska tjänstgöra i stridande roller). Kyrkan reserverar ledarpositioner för män och hävdar att män är husets överhuvud, en uppfattning som delas av många teologiskt konservativa kyrkor.
I munnen på NYTimes journalister låter det här hemskt, och det är poängen. NYTimes är själva på ett korståg mot konservativa. De försökte hänga chefsdomare John Roberts i Tea Party-rörelsens flagga, en skallerorm med Don’t Tread on Me! – för att visa att han var en kryptoextremist. Det var hans fru som hissade flaggan efter den 6 januari och det var hennes granne som anmälde henne.
I USA är det demokrater som anmäler och rapporterar grannar. Inte Maga.</p
Hegseth har tagit sig friheten att påminna om korstågen, och det är inte tillåtet. Det finns bara ett sätt att se på dem, och det är att fördöma de kristna riddarna och hylla Saladin och hans armé. Litteraturhuset i Oslo var så entusiastiska över Saladin att de höll en hel seminarievecka tillägnad hans namn. Ingen reagerade på det.
NYTimes vill få det till att Hegseth tolererar våld. Tänk er det där! Och i krig!
Tidningen är helt oförmögen att förstå den tankevärld som Hegseth och kristna konservativa verkar inom. De står på utsidan och pissar in.
”Vi är mitt i fas 1 just nu, vilket i praktiken är ett taktiskt tillbakadragande där du omgrupperar, konsoliderar och omorganiserar”, sa Hegseth på en 2023-podcast som är ansluten till Wilsons kyrka. ”Och medan man gör det bygger man upp en underjordisk armé med förmågan att senare gå på offensiven på ett öppet sätt. Och naturligtvis är allt detta metaforiskt och allt det bra”, tillade han innan han bröt ut i skratt.
I sin bok antyder Hegseth också utsikterna för framtida våld: ”Vårt amerikanska korståg handlar inte om bokstavliga svärd, och vår kamp är inte med vapen. Ännu.”
Vad som skrämmer NYTimes är att de ser att detta är en rörelse som växer och att inget biter på den.
Hegseth står orubblig, och hans vänner står vid hans sida. De vet vem han är.