×

Nyheter

Det tyska partiet Alternative für Deutschland (AfD) håller sitt nationella konvent i staden Riese. Utanför skriker tusentals så kallade antirasister om nazism.

Men partiledaren och premiärministerkandidaten Alice Weidel, som nyligen framträdde på X i ett uppmärksammat samtal med Elon Musk, lät sig inte skrämmas trots att demonstranter försökte bryta sig in på konferensen och hindra deltagarna från att komma till mötet.

Musk har upprepade gånger sagt att endast AfD kan rädda Tyskland. I sitt tal tackade Weidel Musk för hans engagemang för yttrandefrihet.

Weidel höll sitt tal till den nationella kongressen i går, och regimmedier som NTB och Voice of America gör allt de kan för att kritisera talet.

NTB-DPA-AFP skriver bland annat:

Medan tusentals demonstranter protesterade lanserade AfD ett nytt och radikalt partiprogram. Partiet lovar stängda gränser och mer kolkraft om det kommer till makten.

En önskan att bevara den europeiska civilisationen och inte överlämna Tyskland till icke-västerländska invandrare anses naturligtvis vara radikal. Men att förstöra den europeiska ekonomin, offra tusentals europeiska liv och ta bort säkerheten från stadsgator i hela Västeuropa är verkligen inte radikalt, enligt europeiska mainstream-media.

”Nej till nazister!” ropade demonstranter som har samlats i staden Riesa, där det högerextrema Alternative für Deutschland (AfD) -partiet håller sitt nationella konvent i helgen.

Demonstranter är en för fin term att använda för att beskriva våldsamma och vänsterextrema gäng av rena huliganer som Antifa.

Hon slog ut mot demonstranterna och kallade dem ”rödmålade nazister” när hon talade till de 600 partidelegaterna. Hon skisserade också den politik som partiet kampanjar för.

Under sina första 100 dagar i regeringsställning vill AfD stänga Tysklands gränser helt och hållet och avvisa alla som inte har giltig dokumentation. Dessutom vill de skicka ut utlänningar ur landet i stor skala.

”Ärligt talat, om detta måste kallas återvandring, låt det då kallas återvandring”, sade partiledaren Alice Weidel, som kort efter mötet valdes till premiärministerkandidat med acklamation.

Begreppet remigration är kopplat till konspirationsteorin om den ”stora befolkningsomflyttningen” i Europa, har The Guardian tidigare rapporterat.

Det är svårt att se någon större skillnad mellan hur Antifa uppträder mot sina politiska motståndare och hur nazistiska mobbar uppträdde på 1930-talet. Deras motståndare betraktas, då som nu, som folkets fiender.

NTB hänvisar till normala saker som att kräva ett pass vid gränsen som något smutsigt och oacceptabelt. Det är också att förvänta att de hänvisar till Le Grand Remplacement som en konspirationsteori. Det är ju trots allt vad den ”neutrala” tidningen The Guardian har sagt.

The Guardian är en av Europas ledande vänstervridna väckelsemedier. Den har stjärnkommentatorer som Owen Jones, som i samband med industriella våldtäkter på utsatta brittiska flickor av främst pakistanska muslimer skrev följande på Twitter:

– Those abused girls in Rotherham and elsewhere just need to shut their mouths. For the good of diversity.

– De misshandlade flickorna i Rotherham och på andra ställen behöver bara hålla käften. För mångfaldens bästa.

AfD erkänner inte klimatforskningen, vill ha mer kolkraft i Tyskland och vill riva alla vindkraftverk, skriver NTB. De tycker uppenbarligen att det är skrämmande att AfD vill återupprätta kärnkraftverk och återöppna Nord Stream-ledningarna för rysk gas.

Förresten accepterar många ledande forskare inte ”klimatforskning”. Till exempel kallas ofta rena förutsägelser om framtiden för forskning, och alla förutsägelser som så kallade klimatforskare har gjort i decennier har det gemensamt att verkligheten inte har bekräftat förutsägelserna.

Också Voice of America svarar:

I linje med AfD: s förnekelse av klimatvetenskap attackerade Weidel också ansträngningar för att främja förnybar energi.

Hon betecknade vindkraftverk som ”skammens väderkvarnar” och lovade att riva ner dem alla.

Merkel och hennes allierade har orsakat förödelse för den tyska säkerheten samtidigt som de infört ett Energiewende som leder den tyska industrin till sin undergång. Detta har till och med kritiserats hårt av den tyska federala revisionsmyndigheten tre gånger. Hela eurozonen påverkas av arvet efter Angela Wir schaffen das Merkel. Men sådana små detaljer upprör inte NTB och andra regimmedier.

Och att uttrycka en önskan om att återskapa tysk och europeisk storhet och välstånd karaktäriseras naturligtvis som ett tecken på högerextremism.

AfD vill ta bort euron som valuta. Vad är det för fel med det? Eurons historia är en samling misslyckanden, och många ledande ekonomer anser att det var ett misslyckande att införa en valuta utan en gemensam ekonomi.

Som Joseph E. Stiglitz, professor i ekonomi vid Columbia University och mottagare av 2001 års Nobel Memorial Prize in Economics, uttrycker det:

Grundarna av euron vägleddes av en uppsättning idéer och föreställningar om hur ekonomier fungerar som var på modet vid den tiden, men som helt enkelt var fel.

Resultatet är en valuta som har skapat flera kriser, inklusive den grekiska kollapsen (utan att för den skull frånta grekerna deras del av ansvaret).

Minst 8 000 demonstranter

Enligt tysk polis demonstrerade minst 8.000 personer utanför det konferenscenter där toppmötet inleddes på lördagen. Andra källor talar om ännu större antal, och ledare för protestmobben hävdar själva att över 12.000 demonstranter deltog.

– Vi fyller Riesas gator med mångfald, solidaritet och öppenhet, och många samlas framför ingången till AfD:s demonstration”, säger Mascha Meier, en av arrangörerna.

Än en gång till: Demonstranter är en för fin term. Dessutom är det märkligt att hävda att man främjar ”mångfald, solidaritet och öppenhet” genom att hålla våldsamma demonstrationer och förneka fredlig dialog med laglydiga politiker som enligt opinionsundersökningar representerar Tysklands näst största parti.

Enligt en talesman för AfD försenades mötet med minst en timme eftersom vissa delegater inte kunde ta sig in i byggnaden. Är detta ett exempel på vad den radikala mobben kallar dialog?

Den tyska tidningen Nius har sett samma tal, men erbjuder en lite annorlunda tolkning. De beskriver demonstranterna som vänsterextrema radikaler och skriver följande om Weidels tal:

Weidel höll ett kraftfullt tal där hon krävde en omläggning av energi- och migrationspolitiken och gick till omfattande angrepp mot trafikljuspartierna och facket.

”Trafikljuspartierna” är en term som används för att beskriva partierna i den avgående regeringen.

Tyskland kommer att hålla val till en ny nationalförsamling den 23 februari, efter att Olaf Scholz regering kollapsat. Tyskland befinner sig i en kritisk situation och recessionen är ett reellt hot mot det land som – innan Merkel kom till makten – var Europas industriella lokomotiv.

Merkels irrationella rädsla för kärnkraft, liksom drömmen om ett grönt skifte – i kombination med en naiv tro på att det kan sluta med en framgångsrik och berikande framtid att släppa in miljontals människor från dysfunktionella och våldsamma länder – verkar ha förstört Tyskland och stora delar av Västeuropa.

Men det är naturligtvis Weidel och AfD som är extrema och radikala, eftersom de har sådana hårresande önskningar om att återvända till europeisk säkerhet och välstånd.

Den ekonomiska kris som Europa står inför är så synlig att man måste vara blind för att inte se den. För tio år sedan var de europeiska och amerikanska ekonomierna ungefär lika stora. Nu, efter bara tio år, är den amerikanska ekonomin 50 procent större.

Samtidigt är yttrandefriheten under attack från alla håll. Idag är det bara ”extremhögern” som vill bevara rätten att säga vad man tycker utan att straffas för det. En annan radikalkonservativ ståndpunkt är viljan att bevara äganderätten.

Egendomsrätten och yttrandefriheten är de två viktigaste hörnstenarna i den demokrati vi nu bara kan läsa om i historieböckerna och de som vill återskapa demokratin kallas högerextremister och karaktäriseras som ett hot mot en demokrati som inte längre finns.

Brussel, Biden och deras allierade kan inte föreställa sig en demokrati där de inte bestämmer allt.

Det är så en civilisation utvecklas.

Det är så här en civilisation förfaller. De få politiker som säger att de vill förhindra katastrofen fördöms omedelbart av regimens medier som högerextrema och radikala.

Sic transit gloria mundi.

Men kanske finns det hopp? I Österrike har FPÖ fått i uppdrag att bilda regering. I Italien seglar Meloni i medvind. Trump intar Vita huset om åtta dagar. Milei försöker reda ut Argentinas skakiga ekonomi och resultaten ser lovande ut.

En utpräglat konservativ och antiglobalistisk vind blåser över stora delar av västvärlden, med några undantag som tyvärr inkluderar politiken i Norge och Storbritannien.

Weidels tal i sin helhet kan ses nedan, för den som talar flytande tyska. Det är också möjligt att välja översatt text via textikonen under videon.