Toppnyheten i denna fråga på det statliga brittiska tv-bolaget är en dokumentär om en påhittad groomingskandal, och intrycket man får är att problemet är överdrivet och bara något som rasister oroar sig för.
GB News släppte nyligen dokumentären ”Grooming Gangs: Britain’s Shame” (Grooming-gäng: Storbritanniens skam), som kan ses här:
Dokumentären är skakande. Den beskriver hur de lokala myndigheterna i Rotherham var fullt medvetna om problemet med pakistanska män som utnyttjade unga, sårbara, mestadels engelska flickor. De höll dem inlåsta i lägenheter i flera veckor i taget, gjorde dem beroende av alkohol och droger och männen organiserade massvåldtäkter. Vissa flickor dödades till och med, medan majoriteten fick sina liv förstörda.
Det var främst flickor som var i händerna på den engelska socialtjänsten som valdes ut, eftersom de var lättare att närma sig utan inblandning. Men även flickor från relativt stabila familjer utsattes för grooming – där de fick uppmärksamhet, presenter och alkohol för att sedan utnyttjas på värsta tänkbara sätt. I programmet intervjuas några av offren och det är smärtsamt att höra hur de fick sin barndom förstörd av män som inte såg dem som människor utan som en köttbit.
Programmet avslöjar också hur människor inom socialtjänsten som arbetade direkt med dessa flickor förgäves kämpade mot ett system som vägrade att erkänna vad som hände. Gång på gång stoppades rapporter i byrålådan, personal flyttades till positioner där de inte kunde hjälpa flickorna och polis och andra myndigheter lät förövarna komma undan. De trodde att flickorna inte var tillförlitliga vittnen, att de var ”kapabla att samtycka” och att de önskade (!) att bli behandlade sämre än prostituerade.
Förövarnas mänskliga rättigheter var viktigare än de minderåriga flickornas rättigheter och föräldrar som försökte få ut flickorna från lägenheterna där de hölls fångna fick höra att de riskerade sina barns liv om de gick in dit. En pappa säger att han var förtvivlad över att inte kunna få ut sin dotter, trots att han visste var hon befann sig.
Både individer och systemet svek flickorna i Rotherham och minst femtio andra städer i Storbritannien. Debatten pågår om huruvida en nationell utredning bör tillsättas för att granska fallen på nytt, men Labour säger för närvarande nej till detta. De anser att det är upp till de lokala myndigheterna att hantera sådana fall.
Detta har bland annat fått Elon Musk att vidta kraftfulla åtgärder mot Labours parlamentsledamot Jess Phillips, som han anklagar för att ha misslyckats i sin roll som minister för skydd av barn. ”Hon förtjänar att sitta i fängelse”, säger han på X. Keir Starmer, som var chef för Crown Prosecution Service i fem år under skandalerna, är också medskyldig, enligt Musk, och han är inte ensam om den uppfattningen. Att Labourpolitiker som Phillips och Starmer, liksom konservativa ministrar, har agerat undvikande i denna fråga är ställt utom allt tvivel.
Under Starmer släpps de som fängslats i groomingfall ut i förtid, vilket är ytterligare ett slag i ansiktet för offren, rapporterar The Standard.
Det är väl känt att det var rädslan för att bli anklagad för rasism som hindrade myndigheterna från att ta itu med groominggäng. Trots att 61 män hittills har dömts tog det tio år från de första tipsen till polisen till dess att några domar föll. Det var inte bara myndigheterna som misslyckades, även medierna var ovilliga att bevaka fallet. Channel 4 producerade den första dokumentären om groominggängen 2004, men ombads att vänta tre månader innan den visades eftersom den ”kunde uppmuntra till raskonflikter”.
Andrew Norfolk från The Times var den första journalisten att bevaka historien 2011, efter att han fått tips om vad som hände i Rotherham. Norfolk blev stämplad som rasist, men valde ändå att undersöka tipsen och hans bevakning påverkade den fortsatta utvecklingen av fallet. Senare framkom mer information i andra städer och så småningom blev skandalens omfattning känd. Trots ett antal utredningar, rapporter och fällande domar står det klart att mycket kunde ha gjorts mycket tidigare och att våldtäktsmännens intressen övertrumfade offrens.
Detta är en historia som tyvärr inte är över. Det finns ingenting som tyder på att det inte längre finns gäng som riktar in sig på unga flickor och utnyttjar dem till max. Det är därför dokumentärer som den som GB News visar är så viktiga. Det är obehagligt men nödvändigt för det brittiska samhället att erkänna det förräderi som dessa unga flickor har blivit utsatta för i händerna på många.
BBC är Storbritanniens statliga radio- och tv-bolag, finansierat genom en tv-licens. Precis som NRK [och SVT; reds. anm.] ska det vara en källa till allmän information och vara neutralt och faktainriktat i sin bevakning. Så hur kommer det sig att det första man hittar när man söker efter ”grooming gangs BBC” är en dokumentär om en ung flicka som hittade på en historia om övergrepp? Det är svårt att inte tro att BBC:s vänstervridning och identitetspolitiska fördomar har vunnit kampen.
Dokumentären, på BBC Radio 3, fokuserar på ett fall där groominggängen inte var de skyldiga, utan snarare föremål för en påhittad historia. BBC använder uppenbarligen programmet för politiska syften. Det blir ett verktyg för att skrämma bort människor från att tro på dessa historier om elaka, pakistanska män som riktar in sig på oskyldiga flickor. Det är som om detta enda exempel används för att övertyga oss om att groomingskandalen är ett påhittat problem och att det är rasistiskt att prata om det.
BBC har visserligen publicerat dokumentärer och artiklar om groominggängen. Men man får gräva djupare för att hitta dem, och fokus har också legat på hur man undviker att stämpla hela befolkningsgrupper för de kriminella handlingar som begås av en minoritet. Man har varit rädd för att ta upp de kulturella, vissa säger religiösa (förövarna är nästan uteslutande muslimer), aspekterna av gängen. De har exempelvis inte intervjuat Taj Hargey vid Oxford Institute for British Islam, som anser att imamer vid brittiska moskéer uppmuntrar till grooming och övergrepp på icke-muslimska, det vill säga brittiska, flickor eftersom de är ”easy meat” och inte är en av dem. Hargey, som själv är muslim, anser att det är fundamentalistisk islam som är problemet i många brittiska moskéer. GB News har dock intervjuat Dr Hargey.
BBC och hela den liberala eliten gör sig själva en björntjänst genom att försöka försköna sanningen. Till och med så kallade konservativa, som Tim Stanley på The Telegraph, ber om ursäkt för islam och den medeltida kultur som ofta går hand i hand med religionen så sent som i går i artikeln under rubriken ”Islam is not to blame for the grooming gangs”.
Det är så verklighetsfrånvänt och så naivt att man måste undra. Människor är trötta på ursäkter och eftergivenhet. Det är därför GB News är så viktigt, och det är därför Document är viktigt (om vi får slå på vår egen trumma). Det är därför Trump vann i USA, och det är därför Joe Rogan, Jordan Peterson, Elon Musk, Nigel Farage och alternativa politiska krafter i hela Europa är så populära. Men det gamla etablissemanget ger inte upp så lätt, och den gamla regimens konvulsioner kommer att fortsätta under en tid framöver. När balansen tippar över i den nya riktningen blir det svårt för dem att fly, och det svek som politiker, myndigheter och delar av media har visat mot befolkningen i groomingskandalen blir omöjligt att slingra sig ur.