×

Nyheter

Lördagen den 25:e februari sker det en manifestation i Malmö för Ukraina. Alla partier utom SD tillåts delta. Detta efter att vänsterpartiet spridit felaktigheter och lögner om Sverigedemokraterna.

På sin Facebooksida påstår Vänsterpartiet att SD ”för mindre än ett år sedan var uttalat kritiska till att ta emot flyktingar från Ukraina”

Enligt Oppositionsråd Magnus Olsson (SD) så stämmer inte detta .

– För ett år sedan gav SD sitt fulla stöd till ett stort flyktingmottagande från Ukraina. Bland annat sa SD:s utrikespolitiske talesperson Aron Emilsson att ”vi har en fullständigt havererad migrationspolitik, men vad gäller Ukraina är det en exceptionell situation i Europa, i vårt närområde, och då måste vi agera därefter.”

– En märklig situation. Allt är förvisso märkligt med Vänsterpartiet. Vi pratar om ett i grunden unket totalitaristisk kommunistparti med en grumlig syn på demokrati och yttrandefrihet, ett sektliknande parti som i alla år hyllat Sovjetunionens förbrytelser mot sina grannfolk, inte minst då ukrainarna. Vänsterpartiet förnekar sig aldrig, säger oppositionsråd Magnus Olsson (SD).

Lämna ett svar