Södertörns tingsrätt har beslutat att Omar Conteh, en ungdomlig brottsling med en historia av kriminalitet, ska utvisas på livstid till Gambia, trots att han är född och uppvuxen i Sverige. Detta beslut fattades efter att han dömdes för mordet på en 30-årig man i Huddinge söder om Stockholm förra året. Offret var en välkänd kriminell och mordet antas ha varit en del av en konflikt mellan olika kriminella grupper.

Natten mellan den 6 och 7 mars förra året sköts en 30-årig man ihjäl framför sin familj i Huddinge söder om Stockholm. Enligt polisen så var offret är en gängkriminell och polisen misstänkte att vara en uppgörelse mellan rivaliserande kriminella grupperingar.

Omar Conteh, som vid tiden för brottet var 17 år gammal och känd av polisen för tidigare brott, har nu dömts till sju års fängelse och livstids utvisning. Även om han är registrerad som statslös bedömde tingsrätten att han ska utvisas till Gambia, hans föräldrars hemland. Detta beslut motiverades av att tingsrätten inte ansåg att han faktiskt var statslös, med tanke på att det under polisutredningen hittades ett giltigt gambianskt pass.

En annan ung man dömdes också för medhjälp till mordet och fick åtta års fängelse, men eftersom han är svensk medborgare kan han inte utvisas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *