Ur flödet/i korthet

Israel har avslöjat 50 dolda tunnlar från Egypten under gränsen till Gaza/Hamas. Korrupta egyptiska tjänstemän och privatpersoner har också sålt ”tillstånd” att passera gränsen till Gaza utan kontroll. Samtidigt tillåter Egypten ingen nödhjälp via Rafah till Gaza.

Enligt Danmarks Radio (DR) pågår för närvarande den största humanitära katastrofen någonsin i Gaza. Så låter det varje gång. Men det borde DR istället berätta för Egypten, som är den som blockerar nödhjälpen, medan Israel får skulden!


En av de 50 tunnlar som upptäckts under gränsen mellan Egypten och Gaza. Foto: Skärmdump X

För några dagar sedan halverade FN plötsligt det officiella antalet dödade kvinnor och barn i Gaza. Så mycket var alltså FN:s korrupta information värd, som DR okritiskt vidarebefordrar! Jag är inte säker på att DR har kommit med denna information.

Israeliska styrkor har nu hittat flera dödade och misshandlade gisslan i Gaza, men ingen bryr sig, eftersom det handlar om dödade och misshandlade judar.

En iransk jude, Arvin Nathaniel Ben Tzion Ghahremani, har dömts till döden av prästregimen i Teheran. Han skulle ha avrättats idag, men avrättningen har nu skjutits upp en månad. Hans familj ber om nåd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *