Nyheter

Rassemblement Nationals (RN) ledare Jordan Bardella säger att partiet har ingått avtal om valsamarbete med dussintals parlamentariker från det republikanska partiet (LR) inför parlamentsvalet i Frankrike om några veckor.

Det rapporterar Le Monde.

Beskedet från RN-ledaren kommer efter att flera republikaner gått hårt ut mot sin partiledare Eric Ciotti efter att han, på uppmaning av Bardella, förespråkat ett samarbete med RN i valet, som äger rum i två omgångar den 30 juni och 7 juli.

”Jag är glad att Eric Ciotti har svarat positivt på denna uppmaning, och jag kan i kväll bekräfta att det kommer att bli en överenskommelse i detta parlamentsval mellan Rassemblement National, som jag är ledare för, och Les Républicains. Och det kommer att finnas ett visst antal avgående eller nominerade republikanska parlamentsledamöter som kommer att stödjas av RN”, sa Jordan Bardella i nyhetsprogrammet France 2 på tisdagskvällen.


Eric Ciotti. Foto: European People’s Party (EPP) / cc av 2.0 / Wikimedia Commons.

Samtidigt pågår det en maktkamp bland republikanerna, som är splittrade i sin syn på RN, och vissa förespråkar att partiledaren Ciotti måste uteslutas.

Samtidigt har Bardella och Ciotti utbytt åsikter i syfte att presentera en gemensam stadga. Immigration verkar vara en av huvudpunkterna, skriver Le Monde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *