Kommentarer

De flesta britter är inte nöjda med valresultatet. Det finns inget att jubla över när mannen som gjorde sitt yttersta för att upphäva Brexit, nu ska leda landet som premiärminister i fem år. Hur mycket värre kan det bli? frågar sig britterna. Svaret är: MYCKET värre.

Vi vet en hel del om vad Keir Starmer vill. Det kommer att bli mycket utbyggnad av vindkraft under de kommande fem åren:

Labour kommer att samarbeta med den privata sektorn för att fördubbla vindkraft på land, tredubbla solenergi och fyrdubbla havsvind till 2030. Vi kommer att investera i koldioxidavskiljning och -lagring, väte och marin energi, för att säkerställa att vi har den långsiktiga energilagring som vårt land behöver. En ny lag om energioberoende ska fastställa ramarna för Labours energi- och klimatpolitik.

Vi kommer inte att utfärda nya licenser för att utforska nya oljefält, eftersom de inte kommer att minska räkningarna, inte kan göra oss energisäkra och kommer bara att påskynda den förvärrade klimatkrisen. Dessutom kommer vi inte att ge nya kolkoncessioner och kommer att förbjuda fracking för gott.

De vet nog att vindkraftssatsningen kommer att tona ut i en stilla bris, eftersom det också kommer att bli en satsning på kärnkraft. Men de måste ha något grönt på papper för att locka de gröna ”rättfärdiga”.

Labour kommer att göra gatorna säkrare, säger de. Tusentals nya poliser kommer att anställas:

Labour kommer att införa en ny kvarterspolisgaranti, återställa patruller till våra stadskärnor genom att rekrytera tusentals nya poliser, poliser och stödtjänstemän och specialkonstaplar. Lokalsamhällen och invånare ska ha en namngiven tjänsteman att vända sig till när det går fel.

Dessa nya rekryter kommer att bekostas genom att ta itu med slöseri genom ett nytt polisens effektivitets- och samarbetsprogram för England och Wales. Programmet kommer att sätta rikstäckande standarder för upphandling och etablera gemensamma tjänster och specialistfunktioner för att minska kostnaderna.

Viljan att anställa fler poliser är god, men finansieringen är nonsens. Det är löne- och pensionskostnaderna som är stora, inte inköpen.

Vi har inte glömt Labours Diane Abbott, som skulle anställa 10 000 poliser till en total kostnad av 300 000 pund – 30 pund styck! Hur mycket ska du betala dem? frågade en förvånad journalist, Nick Ferrari, som pressade henne ytterligare. Diane Abbott lyckades, efter mycket prutande, komma fram till ett totalpris på 80 miljoner pund. Lite senare ville hon anställa 25 000 poliser om året. För många är detta Labour i ett nötskal; de har ingen aning om ekonomi. En nyutbildad polis tjänar cirka 33 000 pund om året, cirka 460 000 kr.

Det finns föga hopp om att invandringen kommer att begränsas längre med Labour vid ratten:

Labour kommer att stoppa kaoset och gå efter de kriminella gängen. Vi kommer att skapa ett nytt gränssäkerhetskommando, med hundratals nya utredare, underrättelsetjänstemän och poliser. Detta kommer att finansieras genom att avsluta det slösaktiga partnerskapet för migration och ekonomisk utveckling med Rwanda. Detta nya kommando kommer att arbeta internationellt och stödjas av nya befogenheter i antiterror-stil för att förfölja, störa och arrestera de som är ansvariga för den vidriga handeln. Vi kommer att söka ett nytt säkerhetsavtal med EU för att säkerställa tillgång till realtidsunderrättelser och göra det möjligt för våra polisteam att leda gemensamma utredningar med sina europeiska motsvarigheter.

Rwandaplanen var aldrig avsedd att ta itu med ett stort antal asylsökande. Det skulle bara vara avskräckande. Kostnaden för bara ett fåtal asylsökande var helt enorm.

Yttrandefriheten kommer att inskränkas med Labour, som förväntas erkänna en palestinsk stat. De planerar också att införa en ny lag om rasjämlikhet.

Labour har formellt antagit den ökända definitionen av ”islamofobi” som definerar ”islamofobi” som en ”ny typ av rasism”. Det är troligt att denna definition av islamofobi kommer att införlivas i Racial Equality Act, och därmed bli en juridisk definition. Definitionen av APPG (All-Party Parliamentary Groups) förbjuder effektivt kritik av islamsk tro och trosutövning, vilket gör att Storbritannien får en islamisk hädelselag. Här är det bara att förbereda sig:


Som ni vet var Keir Starmer lite osäker på hur man skulle definiera en kvinna. Efter att först ha sagt att 99,9 procent av kvinnorna inte har penis, drog han slutsatsen att en kvinna var en vuxen av honkön. Den här bilden är för övrigt framställd med AI.

Labour ska överföra mer makt och styrning till kommunerna. Men flera kommuner i England har redan gått i konkurs eftersom de inte klarar av dessa uppgifter, och Labour verkar vilja öka problemet:

Flytta makten bort från Westminster för att öka ansträngningarna från borgmästare över hela landet, med nya befogenheter över transport, kompetens, bostäder och planering och sysselsättningsstöd, tillsammans med nya tillväxtplaner för städer över hela landet.

Socialisterna är experter på att använda andras pengar. Som Margaret Thatcher så enkelt förklarade:

”The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

Förr eller senare får man slut på andras pengar. Och då är det ett nytt val igen, och britterna måste rösta konservativt.

Men det är mycket mer än pengar som står på spel de kommande fem åren. Hur oigenkännligt kan Labour göra landet?

Som ordspråket säger: It ain’t over till the fat lady sings.

Ah, well…