Nyheter

På lördagen tågade 600 palestina och hamasvänner genom stockholm. De skanderade om att utrota Israel och utrota judarna. Det finns bara en lösning och det är intifada och revolution enligt demonstranterna.

Just nu så pågår en så kallad ”rageweek”, där Palestina-aktivister syns och hör mer än vanligt. Under veckan som varit har aktivisterna utfört flera olika aktioner. De har bland annat  klättrat upp på operahusets tak och ockuperat EU-huset i Stockholm. Aktivisterna menar att de inte får tillräckligt uppmärksamhet för sina frågor gällande konflikten mellan Hamas och Israel.

Aktivisterna hävdar att statsminister Ulf Kristersson är delaktig i en judisk konspiration mot det palestinska folket som går ut på att Kristersson tillsammans med judarna håller på att utrota det palestinska folket. Enligt aktivisterna finns det bara ett sätt att lösa hotet från judarna och det är helt enkelt att utrota Israel och det judiska folket.

– Det finns ingen plats för sionister eller Israel i ett fritt Palestina. Palestina ska befrias från Israel genom revolution och intifada, förklarar en av aktivisterna.

Foto: Roger Sahlström

En stor polisstyrka ledde aktivisterna från Odenplan mot Gustav Adolfs Torg. När de gick förbi Sergels Torg tände de flera bengaler. Att bränna bengaler i demonstrationståg är olagligt men polisen lät aktivisterna bränna av dem under tiden se skrek om att utrota Israel.

Foto: Roger Sahlström

Foto: Roger Sahlström

Foto: Roger Sahlström

 

 

Det har varit en hektisk helg för polisen i Stockholm. Samtidigt som det pågår flera gängkonflikter så har polisen också hanterat en Eritreansk festival ute på Järvafälten.

– Vi har haft många resurser ute i helgen och de manifestationer som pågått har skett utan några större störningar. Ingen är gripen eller omhändertagen, berättar polisen.

Aktivisterna fortsatte senare på dagen med sina aktioner och de intog centralen i Stockholm där de ställde sig utan McDonalds som de menar är delaktiga i ett folkmord.