Nyheter

Flera personer och journalister har samlats på Downing Street för att protestera mot gripandet av Tommy Robinson. Enligt Turning point UK försöker polisen skingra protesten.

Klockan 12:30 på söndagsmorgonen publicerades ett meddelande på Tommy Robinsons verifierade X-konto om att Robinson har gripits enligt terrorismlagen. The Telegraph skriver att The Metropolitan Police inte bekräftat att de varit inblandade i gripandet.

Klockan 17.00 svensk tid började folk samlas på Downing Street för att protestera mot myndigheternas övergrepp mot Robinson.

Precis som under lördagen har de med sig brittiska flaggor, men i stället för att ropa ”Tommy. Tommy. Tommy”,  ropar de nu ”I am Tommy”.

Laurence Fox, skådespelare och ledare för The Reclaim party, har uppmanat demonstranterna att uppföra sig.

”Alla som går till Downing Street klockan fyra. Vet att de försöker provocera fram en reaktion. Det är hela vårt ansvar att vi inte förstör det fredliga och underbara arbete vi redan har gjort. Ge dem inte vad de vill ha. Om du inte kan kontrollera dina känslor, stanna hemma.”

Av ett uttalande från Metropolitan Police framgår det att de inte är inblandade i gripandet, och känner inte till detaljerna eller någon koppling till gårdagens demonstration.