Nyheter

”Voldemort”, mannen som inte ska namnges – även känd under pseudonymen Tommy Robinson och namnet Stephen Yaxley-Lennon – ska ha rymt från Storbritannien.

Det rapporterar Daily Mirror.

Tommy Robinson ska ha flytt landet efter att ha begått ”uppenbart” lagtrots mot domstolen i samband med en film som spelades under en demonstration i centrala London, har High Court fått veta, och en arresteringsorder har beordrats att verkställas om han inte infinner sig för ett förhör.

Adam Payter, som representerar Solicitor General, sa att man tror att Robinson lämnade jurisdiktionen endast timmar efter det att han släppts mot borgen efter att ha gripits under helgen. Payter sa att Robinson greps efter en ”stor demonstration” i centrala London, där en film visades som var ”central i det här fallet” och visade ett ”uppenbart” och ”erkänt” brott mot domstolsbeslutet.

Documents reporter Rebecca Mistereggen var på plats vid demonstrationen i lördags, och har intervjuat Robinson.

Han tillade att Robinson efter demonstrationen arresterades av Kent Terrorism Police enligt Terrorism Act 2000.

– Vi förstår det som att han inte samarbetade i samband med en hamninspektion. Det betyder att han försökte lämna landet, och att han därför förmodligen inte hade för avsikt att infinna sig vid denna förhandling i morse.

Man tror nu att han ”lämnade Storbritannien under natten och det fanns inget som hindrade honom från att göra det”. Domstolen fick veta att Robinson ”inte befinner sig inom Storbritanniens jurisdiktion”.

Enligt domaren i målet kommer Robinsons frånvaro inte att hindra rättegången från att fortsätta. Men domaren beordrade att den inte kommer att genomföras ”förrän i början av oktober” för att ge Robinson möjlighet att infinna sig frivilligt till nästa förhandling, eller ansöka om att upphäva beslutet.