Nyheter

En massiv illegal migration sänker sammanhållningen och förtroendet i samhället och politikerna kan inte hantera reaktionen på det, säger Douglas Murray i en kommentar till upploppen i Storbritannien på lördagskvällen.

Den välkända brittiske författaren och journalisten är förskräckt över vad som händer:

Det som händer i Storbritannien den här veckan är skrämmande. Det var också helt förutsägbart. Vissa av oss varnade faktiskt för detta scenario i flera år. Allt hade kunnat undvikas. Men alla varningar ignorerades.

Något måste göras åt invandringen, konstaterar Murray:

Massimigration förvandlar högförtroendesamhällen till lågförtroendesamhällen. Det förvandlar sammanhängande samhällen till osammanhängande. Man kan inte bara bemöta motreaktionen till det. Man måste ta itu med orsaken. Om inte våra ledare gör det kommer detta att bli oändligt mycket värre.

Det katastrofala läget beror på långvarig misslyckad politik, och bägge stora partier som har haft regeringsmakten är skyldiga:

Labour- och konservativa regeringar accelererade massinvandringen i decennier – mot det brittiska folkets vilja. De tvingade på oss massinvandring och sa att det var rasistiskt att protestera. Det samhälle som detta skapade var hela tiden på väg att bli en krutdurk. Vad som helst kunde ha satt den i brand. Mordet på tre unga flickor i Southport verkar ha gjort det. Men det kunde ha varit vad som helst. Labour och de konservativa varnades, men de ignorerade inte bara varningarna. De fortsatte att köra på.

Slutsatsen som Murray och många andra är för väluppfostrade för att dra, är snubblande nära: de brittiska regeringarna är fiender till folket och behandlar den ursprungliga befolkningen som andra klassens medborgare. Och de flesta medier har tagit regeringens parti mot folket.