Nyheter

Polischef Mark Rowley vid Met Police säger att de kommer att gå efter dem som uppmanar till upplopp på nätet, lika mycket som dem som tar sig ut på gatorna. Men det är inte allt: Han hotar också dem som befinner sig utanför Storbritannien. De kan bli utlämnade.

Keir Starmers hårda linje när det gäller lag och ordning verkar allt mindre slumpmässig och mer som en utrullning av något som har planerats under lång tid.

På frågan om hur man hanterar ”tangentbordskrigare” som befinner sig i ett annat land sa Rowley: ”Att vara en tangentbordskrigare gör dig inte säker från lagen.
Du kan göra dig skyldig till uppvigling, till att uppvigla till rashat och det finns ett antal terroristbrott som rör publicering av material.

https://twitter.com/endwokeness/status/1821934374675206485?s=61&t=dw7UlvxW65C3UJoinRXIyQ

Det här är vad man kallar ett skott över fören. Rowley varnar människor för att det någon gång i framtiden inte kommer att vara något skydd att befinna sig utanför Storbritanniens gränser. EU har infört ett utlämningsavtal inom Schengen, där även Norge deltar. Norska medborgare utlämnas redan för brott som exempelvis spanska myndigheter har åtalat dem för. Med den vikt som EU lägger vid att få kontroll över internet är det tänkbart att alla inom EU och Schengen kommer att ställas till svars. Detta skulle även inkludera Norge.

Storbritannien är inte med i EU eller Schengen, men går i bräschen.

Storbritannien var en gång ledande när det gäller yttrandefrihet. Det var där Voltaire gick i exil och hugenotterna sökte skydd från förföljelse i Frankrike. Nu leder Storbritannien vägen för att avveckla yttrandefriheten. Under Labour kommer de att införa förbud mot islamofobi och förolämpning av muslimer.

Upploppen tycks ha utlöst mekanismer som redan fanns på plats.

Starmer säger att han vill skydda muslimer och har avsatt pengar för att säkra moskéer.

Labour överväger juridisk definition av islamofobi