Nyheter

Trots år av insatser för att bekämpa antisemitism fortsätter judar i Europa att möta omfattande och allvarliga former av antisemitism. Enligt den senaste rapporten från Europeiska unionens byrå för grundläggande rättigheter (FRA) har många judar fortfarande en utbredd rädsla för att bli utsatta för hatbrott, diskriminering och trakasserier. Många undviker att offentligt visa sin judiska identitet, såsom att bära religiösa symboler, av rädsla för repressalier.

Rapporten understryker att antisemitism inte bara påverkar judiska individers vardag, utan också deras känsla av säkerhet och tillhörighet i samhället. Det är en stark varning till regeringar och samhällen i Europa om att fortsätta intensifiera sina ansträngningar för att motverka antisemitism och skydda de mänskliga rättigheterna för alla medborgare.

Rapporten betonar också vikten av utbildning, lagstiftning och rapportering av hatbrott för att effektivt bekämpa antisemitism. Det är avgörande att dessa insatser inte bara implementeras utan också övervakas och förstärks kontinuerligt.