Nyheter

Svenska polisen kommer att förstärka sin närvaro på allmänna färdmedel som går från Sverige till Danmark med start på fredag, skriver svenska Epoch Times.

Åtgärden vidtas som en reaktion på att flera brottslingar från Sverige har rest till Danmark för att begå allvarliga våldsbrott. Mot bakgrund av den senaste tidens händelser har samarbetet mellan Sverige och Danmark intensifierats för att bekämpa gränsöverskridande kriminalitet. En dansk polis är nu stationerad i Malmö, och den 19 augusti kommer svensk polis att vara på plats hos den danska polisen i Köpenhamn.

Den ökade polisnärvaron gäller specifikt för tåg och bussar som transporterar passagerare från Sverige till Danmark, men den svenska polisen kommer enbart att verka på svensk mark. Syftet med denna åtgärd är att förebygga, identifiera och stoppa misstänkta brott som är kopplade till organiserad brottslighet. Polisen kommer att samarbeta med de berörda transportföretagen och bedömer att resenärerna inte kommer att märka av någon större skillnad. Den utökade närvaron kommer att fortsätta så länge polisen anser det nödvändigt.