Nyheter

FBI lämnade ut Trumpskytten Thomas Matthew Crooks kropp för kremering bara tio dagar efter mordet. Det var inte förrän den 5 augusti som det meddelades att han hade kremerats och alla biologiska spår raderats.

”Mitt försök att undersöka Crooks kropp på måndag 5 augusti orsakade en uppståndelse och avslöjade ett oroande faktum – FBI släppte kroppen för kremering 10 dagar efter [13 juli],” sade kongressledamoten. ”Den [23 juli] var Crooks borta.”
”Ingen visste detta förrän måndagen den 5 augusti, inklusive rättsläkaren, polisen, sheriffen etc.”, tillade Higgins.
”Ja, Butler County Coroner hade tekniskt sett laglig rätt över kroppen, men jag talade med coronern och han skulle aldrig ha gett Crooks kropp till familjen för kremering eller begravning utan särskilt tillstånd från FBI”, förtydligade kongressledamoten.
Higgins noterade också: ”FBI städade upp biologiska bevis från brottsplatsen, vilket är helt okänt.”
”Polisen gör aldrig något sådant här”, hävdade kongressledamoten i sin rapport.

Det är inte bara gärningsmannens kropp som raderats, det är även brottsplatsen. FBI släppte den tre dagar efter skjutningen. Det är också oöverträffat.

”FBI släppte brottsplatsen efter bara tre dagar, mycket till allas förvåning”, säger Higgins. ”Jag har intervjuat flera första respondenter som uttryckte allt från förvåning till bestörtning och misstanke om att FBI släppte scenen så snart efter J13.”
”Det bör noteras att FBI var fullt medvetna om att kongressen ville utreda J13”, påpekar Higgins.
”FBI existerar inte i ett vakuum”, tillade han. ”De måste ha vetat att ett offentliggörande av brottsplatsen för J13 skulle äventyra de omedelbara resultaten av en eventuell efterföljande utredning.”

Man kan inte låta bli att dra slutsatsen att FBI gör detta helt medvetet och demonstrativt.

Kongressledamoten noterade också att både rättsläkarens rapport och obduktionsrapporten är ”försenade”.
”Från och med måndagen den 5 augusti var de en vecka försenade”, sade han. ”Problemet med att inte kunna undersöka själva kroppen är att jag inte kommer att veta till 100 procent om rättsläkarens rapport och obduktionsrapporten är korrekta. Faktum är att vi aldrig kommer att få veta det.”
Higgins sade att även om han så småningom kommer att få rapporterna och bilderna från obduktionen, ”kommer jag aldrig att kunna säga med säkerhet att dessa rapporter och bilder är korrekta enligt min egen undersökning av kroppen.”
”FBI:s agerande kan av en förnuftig människa endast beskrivas som ett förhindrande av alla utredningsinsatser”, hävdade kongressledamoten.
Han påpekade också att samma dag som Crooks kropp kremerades, ”hade både Homeland Security Committee och Oversight Committee påbörjat utredningar om J13, och talman Johnson hade redan sagt att han var i färd med att skapa ett officiellt utredningsorgan i kongressen”.

FBI:s agerande kan inte tolkas som något annat än demonstrativt för kongressutskottet. De kommer till ett tomt bord.</p

”Varför skulle FBI då släppa hans kropp till hans familj för kremering?” frågade Higgins. ”Detta mönster av undersökande bränd jord från FBI: s sida är ganska störande.”
Kongressledamoten gjorde sina kommentarer i en preliminär utredningsrapport till representant Mike Kelly (R-PA), chef för Bipartisan Task Force för att undersöka mordförsöket på Donald Trump.

Teorier om att FBI undanhåller sanningen virvlar redan genom luften. De får förnyad kraft av denna information. Kremering är den ultimata raderingen av spår.

”Varför skulle FBI då släppa sin kropp till sin familj för kremering?” Frågade Higgins. ”Detta mönster av undersökande bränd jord från FBI: s sida är ganska störande.”
Kongressledamoten gjorde sina kommentarer i en preliminär utredningsrapport till representant Mike Kelly (R-PA), chef för Bipartisan Task Force för att utreda mordförsöket på Donald Trump.

 

https://www.breitbart.com/politics/2024/08/16/rep-higgins-fbi-released-crooks-body-for-cremation-injured-congressional-investigation-cleaned-evidence-from-crime-scene/