Nyheter

Efter en hotfull incident på ett traditionellt franskt bageri i Vénissieux, en kommun i huvudstadsområdet Rhône i Lyon, meddelade ägaren Alexandre Dallery på fredagen att han kommer att sluta tillverka produkter som innehåller griskött.

Tårta med bacon

En av tjänstemännen i bageriet La Verr’in Dallery Pittie hade föreslagit en quiche med baconkuber till två kunder tidigt på fredagsmorgonen, skriver Le Parisien.

Det gick bara minuter innan de två männen återvände arga och mycket våldsamma efter att ha upptäckt att tårtan innehöll fläsk, vilket var förbjudet enligt deras religion.

Händelsen var för extrem

– De två männen gick in i butiken, hotade oss och hotade att sätta eld på bageriet. Jag hörde dem från det bakre rummet och ingrep direkt, bad om ursäkt och sa att misstag kunde hända. Hade jag inte varit närvarande hade de förmodligen attackerat expediten. Jag har aldrig upplevt hot av den här omfattningen. Det gick för långt, aldrig varit så rädd. Händelsen var för extrem.

Tabubelagt tema

Alexandre Dallery, som sitter i Vénissieux stadsfullmäktige för oppositionspartiet Les Républicains, har beslutat att inte anmäla fallet, men vill uppmärksamma ”ett tabubelagt ämne”.

Sista droppen

Alexandre Dallery har varit etablerad i staden i sexton år och är stolt över att ha anställt personer av ”alla religioner och bakgrunder”, men om två månader lägger han ner verksamheten. Efter en rad obehagliga episoder och långvarig press för att bli ”halal” var händelsen fredagen den 16 augusti ”den sista droppen”.

Damien Rieu menar att sharia lever och frodas i Venissieux: