Ur flödet/i korthet

I ett tal till nationen sade Robert F. Kennedy Jr. att han drar sig ur presidentvalet och ger sitt stöd till Donald Trump.

Robert F. Kennedy Jr. inledde sin kampanj för att återuppväcka det gamla Demokratiska partiet – som har korrumperats av woke-ideologi, rika intressen och specialintresseorganisationer. Men RFK har ställts inför formidabla juridiska utmaningar från partiet. Det slutade med att han ställde upp som en oberoende representant.

– För sextio år sedan var Demokratiska partiet emot censur, mot krig, och nu är det raka motsatsen. Mina förfäder skulle ha blivit chockade av att se vad som har hänt med vårt parti, säger Kennedy.

Han påpekar att trots att han har fått rätt i ett antal frågor har frivilliga och supportrar fått varningar och censurkrav från Facebook om de delar länkar till hans kampanj.

– Demokraterna säger att de vill rädda demokratin, men det slutar med att de avskaffar den. De är inte rädda för lögner. De älskar lögner. De är livrädda för sanningen. Det är den som de censurerar, säger han.

Kennedy-kampanjen förklarar att han avbryter sin kampanj, men inte avslutar den. Han kommer att dra sig ur omröstningen i svängstater och uppmanar väljarna att rösta på Trump.

Under en längre tid kunde Kennedy spela en betydande roll i valet, genom att inneha cirka 3-5 procent av rösterna i USA. I de flesta av svängstaterna har RFK behållit de väljare som kommer att avgöra valet (se nedan).


Opinionsmätningen hos RealClearPolitics visar att är RFK jr. väljare är avgörande i de flesta swingstaterna.

I ett tal fredagen den 23 augusti tackade han för insatserna från de frivilliga och alla som stått vid sidan av honom under kampanjen.

Du kan se hela hans tal här, hos Associated Press.

– Hur kan Demokraterna välja en kandidat som inte gjort en enda intervju med en enda nyhetsorganisation genom hela valprocessen? frågade Kennedy.

– Jag togs emot av Donald Trump, och kunde diskutera med honom. Kamala Harris har inte velat träffa mig. Mina viktigaste frågor är att skydda människors yttrandefrihet, att stoppa det eviga krigskomplexet och samtidigt kunna diskutera vårt barns hälsa, som har blivit allt sämre.

Kennedy säger att när han växte upp var andelen barn med autism 1 av 1 500 barn. Nu är det 1 av 36.