Nyheter

Media och USA låtsas att fredsförhandlingarna är seriösa, men det finns ingen direkt kontakt mellan Hamas och Israel. De är på diametralt motsatta spår.

Anthony Blinken var återigen på en turné i Mellanöstern. Hamas skickar en delegation till Egypten för att informeras av underrättelsecheferna i Egypten och Qatar. Men:

Icke namngivna diplomater har uttryckt pessimism om förhandlingarna, och Netanyahu har anklagats för att sabotera förhandlingarna. Flera analytiker tror att han tjänar på att hålla igång förhandlingarna, medan kriget fortsätter.

Exakt. Netanyahu vill inte avsluta kriget förrän målet är uppnått: En total förintelse av Hamas. Ska han ge upp målet när han snart har uppnått det?

Hamas vill överleva, Bibi vill förgöra dem. Tiden för en andningspaus verkar vara över. Hamas kommer bara att gå med på att överlämna gisslan om de stannar kvar i Gaza.

Detta är helt enkelt aritmetik.

Bibi ser Trump komma och låter Biden och Kamala förödmjuka sig själva.

De pratar fortfarande om vapenvila även om alla kan se att det är tomt prat.

Nu har en grupp bildats i USA som ska jobba för att Harris ska förlora.

Gruppen, som hävdar att ”att vädja till det Demokratiska partiets samvete är ett slöseri med tid”, skriver att partiet har visat att det ”inte har något intresse av att avsluta” vad det kallar ett ”folkmord” i Gaza.
”De är inte bara åskådare; de är aktiva deltagare i detta brutala, oförlåtliga våld”, fortsätter pressmeddelandet.
”De har ingen moralisk kompass”, skriver Abandon Harris-rörelsen om Demokraterna. ”Det finns bara en väg framåt: lämna partiet  som står för folkmord och etnisk rensning. Stå upp för värdighet, integritet och mänsklighet – för det kommer inte de att göra.”

Det allvarliga för Demokraterna är symmetrin mellan extremvänstern och de konservativa à la Robert Kennedy Jr. Båda säger att Demokraterna är utan samvete, ”bortom frälsning”. Bakom slagorden finns bara tomhet och maktbegär.

Denna desillusion måste ses mot det faktum att de inte kan åstadkomma någonting: Det blir ingen ordning varken i Gaza, Libanon, Röda havet eller Ukraina. Kriget rasar och det läggs vid foten av Biden och Kamala. Det är de som är stora i orden.

Blinkersen pendlar fram och tillbaka, utan resultat.

En icke namngiven Hamaskälla bekräftar resan till Kairo, men säger att delegationen inte kommer att delta i förhandlingarna. De kommer bara att få en briefing från egyptisk underrättelsetjänst om den senaste utvecklingen, hävdar han.

Förhandlingarna äger rum samtidigt som striderna pågår i Gazaremsan, både i norr och söder och i centrala områden, enligt ögonvittnen.

En israelisk attack mot ett hus väster om staden Khan Younis krävde elva liv på lördagskvällen, bland dem fyra barn och fyra kvinnor, rapporterar Gazas civilförsvar.

Även media går på tomgång. De försöker piska upp en stämning mot Israel, men världen har för länge sedan resignerat i kriget som nu maler på med låg låga. Världen har vant sig vid civila offer och kan inte längre mobilisera indignation. Man har insett att Hamas är orsaken och så länge Hamas gömmer sig bland civila kommer det att finnas civila offer.

Israel har övertaget, men Hamas vägrar acceptera det. Därför fortsätter kriget på obestämd tid.