Kommentarer

I en nyligen genomförd intervju (26 augusti) med den tidigare elitsoldaten Shawn Ryan, förklarar Donald Trump öppet krig mot de plågoande som har förföljt honom varje dag sedan han tillkännagav sin presidentkandidatur 2015.

Ryan: ”Ett av de största problemen i landet är misstroendet mot USA:s regering. Jag är en av dem [som misstror]. Jag har noll förtroende … för regeringen … jag har noll förtroende för Kongressen och Senaten. Just nu har vi en regering som inte fungerar. Hur ska du återställa det amerikanska folkets förtroende för regeringen? Och kommer vi att se någon ställas till svars?”

Trump: ”Svaret på den sista frågan är ja. De kommer att hållas ansvariga… De förstör det här landet. De är oseriösa. De är oärliga. De kommer att hållas ansvariga.”

Bland dem som kommer att ställas till svars och rensas bort, sa Trump, är de militära ledare som delvis var ansvariga för USA:s förödmjukande tillbakadragande från Afghanistan, som han tror var den direkta orsaken till Putins attack mot Ukraina och Hamas attack mot Israel. De två angriparna hade sett hur svagt USA:s ledarskap var och hade därför inga betänkligheter mot att attackera.

Trump slog an en dyster ton och noterade att det kommande presidentvalet kommer att bli det viktigaste i landets historia. ”Om vi ​​– Republikanerna – förlorar, tror jag att det här landet är förlorat”, sa han.

Mycket tyder på att även hans demokratiska motståndare ser valet som ödesdigert – så till den grad att de är villiga att använda alla medel för att hålla Trump borta från makten.

Det är klokt att lägga bort alla tankar på normal politik och normala valkampanjer. Motsättningarna mellan Demokraterna, vars politik kommer att förvandla USA till ett nytt Venezuela, och Republikanerna, som kämpar för att hålla USA fritt, kunde inte vara större. Det här valet blir ett val på liv och död för USA – och därmed även för Europa. För om vänstern i USA i form av Kamala Harris och Tim Walz tar makten och inför socialism och statskontroll, är vägen också banad för makthungriga politiker i Bryssel och europeiska huvudstäder som slickar sig om läpparna vid tanken på att imitera de två amerikanska kommunisterna.

De är redan på god väg. Förra helgen greps grundaren av nättjänsten Telegram i Frankrike, anklagad för att ha misslyckats med att logga tillräckligt för europeiska myndigheter och för att ha vägrat att ta bort inlägg som inte passade makthavarna.

I USA finns det nu obestridliga bevis för att Biden-administrationen har ägnat sig åt hård censur av politiska motståndare eller helt enkelt av människor som har uttryckt olämpliga åsikter eller fakta. Chefen för Meta, som äger Facebook, Mark Zuckerberg, har precis skickat ett brev till ordföranden för House Judiciary Committee, Jim Jordan, där han erkänner att han pressades av Biden-Harris att dölja sanningsenlig och kritisk information från offentligheten.

Bland informationen som Vita huset gick mycket långt för att censurera var meddelanden relaterade till covid-19 – till och med kommentarer som var satiriska eller humoristiska – och avslöjanden av innehållet i Hunter Bidens berömda dator.

Innehållet var mycket belastande för Biden-klanen, som sågs som genomgående korrupt och mottaglig för mutor från främmande makter. Datorn hade varit i FBI:s ägo sedan 2019 – åtminstone ett år innan New York Post började skriva om den några veckor före presidentvalet i november året därpå.

Mark Zuckerberg erkänner nu att han bestämde sig för att prioritera ner ämnet efter att FBI meddelat honom att det sannolikt var rysk desinformation. Vid den tiden var FBI fullt medveten om att datainnehållet var äkta och inte hade något med Ryssland att göra.
Zuckerberg säger nu att det var fel av honom att böja sig för påtryckningar från myndigheterna.

Problemet är att skadan redan är skedd och Hunter Bidens far, Joe, vann presidentvalet, något han kanske inte hade gjort om allmänheten hade fått kännedom om Biden-klanens kriminella aktiviteter.

Juridikprofessorn Jonathan Turley är allt annat än imponerad av Zuckerbergs tårfyllda bekännelse. I en artikel på Fox News skriver han: ”För de av oss som i åratal har kritiserat Facebook för dess roll i det massiva censursystemet, är Zuckerbergs försenade ursäkt mer förolämpande än inspirerande. Hans ånger är lika verklig som den hos en stalker som hittats under sitt offers säng.”

Och vidare: ”Zuckerbergs plötsliga ursäkt kom först efter att hans företag hade kämpat i åratal för att dölja sin samverkan med regeringen för att censurera avvikande åsikter. Zuckerberg tvingades så småningom att släppa dokumenten av Jim Jordan, ordförande för rättsutskottet i Representanternas hus.”

”Nu när han har tvingats erkänna vad många av oss har antagit hela tiden, är Zuckerberg väldigt, väldigt ledsen”, skriver Turley.

Journalisten Matt Taibbi, som hjälpte till att avslöja de nära banden mellan Twitter – nu kallat X – och Demokraterna är inte mindre skoningslös mot den ångerfulle Zuckerberg, som valde att tiga medan Twitters nya ägare, Elon Musk, utsattes för en rasande attack från yttrandefrihetsmotståndare i Kongressen och media. Och när Vita huset och president Biden upprepade gånger hävdade att Hunter Bidens dator var rysk desinformation, valde Zuckerberg att tiga om att han blivit pressad att tysta ned historian.

Enligt Taibbi har Biden-administrationen länge krävt att avvikande åsikter om ett brett spektrum av ämnen ska tystas ned. Det har också demokratiska kongressledamöter gjort.

Jen Easterly, som leder Cyber ​​​​and Infrastructure Security Agency, meddelar att hennes ansvarsområde nu inkluderar ”vår kognitiva infrastruktur”. Det betyder att hennes byrå måste bekämpa den nya termen ”desinformation”, som är information som är ”baserad på fakta men används ur sitt sammanhang för att vilseleda, skada eller manipulera”.

”Tänk på det ett ögonblick”, skriver Taibbi. ”Sanna fakta kan censureras om myndigheterna anser att de är vilseledande.”

Joe Biden har förmodligen varit USA:s största fiende till yttrandefrihet sedan 1800-talet, då yttrandefrihet var en viktig fråga i presidentvalet, och Kamala Harris stöder Bidens censur till fullo.

Därmed är vägen banad för en öppen diktatur – en diktatur som myndigheterna inte ens behöver dölja, eftersom ingen kan rubba den.
Man kan undra vad makthavarna nu ska göra för att hindra Trump från att bli president? Men något kommer de att göra, för de kan inte acceptera en man i Vita huset som har lovat att stoppa korruptionen och maktmissbruket i Washington DC.