Ur flödet/i korthet

Puritanismen bland västerländska politiker är irriterande, irriterande och antidemokratisk. Attacken mot rökningen är ett exempel på hur vi rör oss mot en moralistisk, auktoritär tyranni.

Storbritanniens premiärminister Keir Starmer har bekräftat att regeringen kan komma att förbjuda rökning på uteserveringar.

Hans resonemang är att det kommer att minska bördan på National Health Service (NHS).

Kritiker kallade det potentiella draget ”auktoritärt” och en ”barnvaktspolitik”, enligt The Telegraph.

– Min utgångspunkt är att påminna alla om att över 80 000 människor mister livet varje år på grund av rökning. Det är dödsfall som hade kunnat undvikas, de är en enorm börda för sjukvården och naturligtvis är de en börda för skattebetalarna.

Så ja, vi kommer att fatta beslut på detta område och fler detaljer kommer att avslöjas – men det här är ett antal dödsfall som kan förebyggas och vi måste göra något för att minska bördan på NHS och skattebetalarna.

Naturligtvis är många dödsfall kopplade till rökning. Frågan är bara: Hur många av dessa dödsfall orsakas av passiv rökning utomhus? Inte särskilt många.

Det är nästan för dumt att höra Starmer prata om att lätta bördan för skattebetalarna, medan hans regering ökar skatterna och kostnaderna på absolut alla områden. Starmer & Co krossar medelklassen och hatet mot arbetarklassen är uppenbart efter morden i Southport och de efterföljande upploppen.

Allister Heath, redaktör för The Sunday Telegraph, är hänsynslös i sin kommentar:

Denna budget kommer att vara den värsta på decennier, en milstolpe i Storbritanniens accelererande nedgång, en fars av svek, hämndlystnad och finansiell analfabetism.

Nigel Farage är starkt kritisk  och säger att om lagen blir verklighet kommer han aldrig att besöka en pub igen.

Puritanerna är på frammarsch. Jag förväntar mig att anti-alkoholdebatten, med motsvarande grad av nationell propaganda, nu tar fart.

Det finns en djup och grov moralism bakom sådana politiska åtgärder. Staten vill ta över föräldrarollen och uppfostra fullvuxna människor. Till skillnad från vanliga föräldrar kan man inte flytta ur staten om man inte flyttar ut ur landet.

Med Starmer-regeringen som föräldrar leds man av vårdnadshavare som ljuger om absolut allt, bryter alla löften och inte alls älskar sina ”barn”.

Farage betonar hur viktiga pubar är för det brittiska folket. ”Varje pub är ett parlament”, skriver han. Här kan vanliga människor diskutera vanliga problem över en pint, och kanske kommer någon att känna för en cigarett eller en cigarr i trädgården.

Allt färre röker, men andelen rökare är högre bland krogbesökare än i resten av befolkningen. Pubträdgårdar har varit ett andrum, en fristad, något britter i djup kris desperat behöver.

Naturligtvis måste regeringen döda all sådan oberoende glädje och tröst.

Återigen visar Labour sina auktoritära socialistiska statskontrollinstinkter och -mentalitet.

Förbudet mot rökning i pubträdgårdar eller på trottoaren utanför pubar kommer att döda den traditionella puben för alltid, tror Farage.

Sandnes kommun vägrar låta hundratals anställda röka eller snusa på arbetstid, även under lunchrasten. Man undrar om kommunen kommer att införa en läpp-polis som kollar de anställdas munnar för att se om de har smugit en prilla snus.

I Kalifornien finns det till och med några platser där det är olagligt att röka i sitt eget hem.

Som Farage skriver har Australien de strängaste anti-röklagarna i världen.

Det mest rök-fientliga landet i världen som jag har besökt är Australien, där restriktioner för var människor får röka och överdriven skatt på ett paket cigaretter, som nu kostar motsvarande 35 dollar, har lämnat tobakshandeln i händerna på kriminella.

Illegala cigaretter säljs i hela Australien och kriminella gäng driver showen, vilket resulterar i utbrett våld. Australien var också ett av de länder som hade de mest drakoniska åtgärderna under covid-eran. En slump? Knappast.

Kanske är det bättre att utbilda allmänheten och låta vuxna fatta sina egna beslut om hur de ska leva sina liv.

Jag förväntar mig att oavsett vem som blir nästa ledare för det konservativa partiet, så kommer han eller hon att vara helt för ett rökförbud på praktiskt taget alla områden.

Då kommer ett alkoholförbud att smyga sig på, kanske också för att ersätta NHS. Sedan ett förbud mot livsmedel som inte är ”klimatvänliga”. Kött är en ”utrotningshotad art”, allt på grund av vissa sociopatiska klimatfanatiker.

Nya bilar kommer nu med hastighetsbegränsare, och snart är alla bilar såklart eldrivna.

Därefter kommer olja och gas att fasas ut, vilket kommer att leda till en global katastrof, som kommer att begränsas till västländerna, ledd av politiker som lider av masshysteri och hybris.

Puritanismen håller på att utvecklas till ett moralistiskt och auktoritärt tyranni. Som Document har skrivit tidigare: Ett riskfritt liv är inte värt att leva. Om vi ​​låter detta fortsätta utan protester kommer nästa generation att sluta som permanenta bebisar.