Nyheter

Fadern Paul Murphy (50) knivhöggs upprepade gånger den 16 augusti av en 16-åring utanför Renmore där han tjänstgjorde i Galway, Irland. Murphy blev svårt skadad, men förväntas inte förlora livet.

Biskoparna är chockade över attacken som kom helt plötsligt. Irländsk polis utreder det som en möjlig terroristattack.

Irländska biskopar har uttryckt chock och förskräckelse över knivhuggningen av en militärkaplan i Galway. Händelsen inträffade på torsdagen, då fader Paul Murphy knivhöggs flera gånger utanför stadens Renmore Army Barracks av en 16-årig tonåring.
Den 50-årige prästen lyckades ta sig in genom kasernens grind, där han fick första hjälpen av tjänstgörande personal och sedan fördes till det lokala universitetssjukhuset med allvarliga men inte livshotande skador.

16-årig tonåring arresterad

Tonåringen greps omedelbart och irländsk polis utreder nu knivdådet som en potentiell terroristattack.

En biskop tyckte att man också borde be för angriparen.

En biskop tyckte att man också borde be för angriparen.</p

Biskop Alphonsus Cullinan av Waterford och Lismore fördömde starkt attacken, men i ett uttalande uppmanade han till förlåtelse och uppmanade alla att delta i bön, inte bara för Farther Murphy, utan också för den som är ansvarig för denna handling.

”Vi måste samlas och be för den som attackerade.

”Vi måste komma samman, inte bara för att stödja vår sårade präst, utan också för att skapa en miljö där sådana handlingar inte sker igen”, sade han. ”Låt oss föra en dialog om hur vi kan främja fred, förståelse och respekt bland alla människor, oavsett deras bakgrund eller tro.”

Många tycker att det här är en bra idé.

Vissa kanske tycker att den här inkluderingen inte fungerar och att knivdådet är ett exempel på det. Dialogen fungerar inte.

 

https://www.vaticannews.va/en/church/news/2024-08/bishops-express-shock-at-stabbing-of-priest-in-galway.html