Nyheter

Tre israeler har dödats i en terroristattack vid gränsövergången mellan Jordanien och Västbanken, i det område som också kallas Judéen och Samarien.

Enligt Israel Defence Forces (IDF) anlände terroristen i en lastbil från Jordanien och öppnade eld mot arbetare vid Allenby-övergången – mellan Jordanien och Västbanken – och dödade tre män i 50-årsåldern. Terroristen sköts sedan till döds av säkerhetsstyrkor, enligt Times of Israel.

Ambulanstjänsten Magen David Adom uppger att de behandlade männen på plats innan de tvingades dödförklara dem.

IDF misstänker att lastbilen är fylld med sprängämnen och en bombgrupp har skickats till platsen för att undersöka saken närmare.

Gränsövergången Allenby ligger vid Jordanfloden, som utgör gränsen mellan Judéen/Samarien och Jordanien. Palestinier, israeler och internationella turister brukar använda övergången.

Terroristattacken kommer efter att IDF genomfört flera operationer mot terrorister i Jenin-området. Enligt IDF eliminerades 14 terrorister och mer än 30 misstänkta greps. En av dem som dödades var enligt IDF Wassem Hazem, som leder Hamas terroristgrupp i Jenin-området.

Dessutom har ett antal terrorrelaterade infrastrukturer demonterats, bland annat ett underjordiskt vapenförråd under en moské och ett laboratorium som användes för att tillverka sprängämnen.

Uppdatering: Israel stänger sina gränsövergångar mot Jordanien. Jordanska myndigheter undersöker också saken och har stängt Allenby-övergången från sin sida. Detta är det enda stället där palestinska araber kan lämna Judéen och Samarien utan att resa genom Israel.