Kommentarer

Det räcker inte med Europa. Tony Blair efterlyser en världsomspännande censurregim. I en intervju med LCB radio förra veckan föreslog han en global totalitär regim.

När han pratade med LBC Radio i veckan sa Blair: ”Världen måste gå samman och komma överens om några regler kring sociala medier. Det handlar inte bara om hur människor kan provocera fram fientlighet och hat, utan jag tror … påverkan på unga människor, särskilt när de har tillgång till mobiltelefoner väldigt tidigt, och de läser en massa saker och tar emot en massa saker som jag tror verkligen förstör deras tankar på ett genomgripande sätt.
Jag är inte säker på vilken lösningen är, men jag är säker på att vi måste hitta en.”

Blair får frågan om andra länder kommer att följa Brasiliens exempel och förbjuda X. Han tvekar inte med sitt svar när han säger:

– Vi kan inte fortsätta på det här sättet.

”Det här sättet” är Elon Musk och X.

Blair är inte ensam. Kravet på censur verkar vara en pågående kampanj. Politikerna assisterar varandra genom att hävda att det är den enda framkomliga vägen.

Parlamentets talman, Sir Alistair Hoyle:

”Desinformation är farligt”, säger Hoyle. ”Sociala medier är bra, men det är också dåligt när folk använder det på ett sätt som kan leda till upplopp, hot, hat, och antyder att vi ska attackera någon, det är inte acceptabelt.
Vad vi måste göra är att korrigera det som står där uppe, om inte tror jag att regeringen kommer att behöva fundera länge och noggrant på vad de ska göra med sociala medier och vad de ska lägga fram som ett lagförslag för parlamentet.
Jag tycker att det ska vara övergripande, det spelar ingen roll vilket land du befinner dig i. Faktum är att desinformation är farlig och ingen desinformation, hot eller hat ska tillåtas spridas på sociala medier.”

”Det spelar ingen roll vilket land du befinner dig i”: En transnationell inkvisition. Samordning av lagstiftning. Gemensamma definitioner av hat och islamofobi.

Efter den 22 juli höll Document ett möte i Oslo Militære Samfund. Där tog Walid Kubaisi ordet och påminde folk om historien om Kain och Abel: Människor har hatat varandra sedan tidernas gryning. Berättelsen om Kain och Abel är en påminnelse om vad människan är kapabel till att göra, efter att ha drivits ut ur Paradiset.

Den nya woke-kulturen vill skapa ett nytt paradis där hatet är avskaffat. Men folk hatar varje dag. Det är en del av att vara människa. Att förbjuda hat är detsamma som att förbjuda den mänskliga naturen. Historiskt sett har det slutat med katastrof.

Ändå ylar nu alla vargar i en flock. Socialdemokrater i norra Europa har på några år gått från att skydda rättigheter till att skydda människor. De gör det genom att offra andras rättigheter. Det kan låta som goda nyheter, men är i verkligheten ett recept för att så hat mellan människor.

Det som händer är inte improviserat eller spontant. Det har varit på gång länge. Men det faktum att inkvisitionen nu visas öppet kan kanske väcka folk. Tyranniet kastar av sig masken och dess ansikte är inte vackert.

Blair och hans konservativa motsvarighet, William Hague, skrev 2021 en artikel tillsammans där de förespråkade digitala ID-lösningar för britterna där all information kunde samlas: Självklart uppgifter om bank, skatt, körkort och pass, men även hälsohistorik och vaccinationsstatus. Blair var bland dem som förespråkade vaccinationspass. Med ett digitalt ID skulle allt kunna få plats.

Brittiska myndigheter har planer på att lansera en digitala valuta under det kommande decenniet: Central Bank Digital Currency (CBDC).

Blairs förslag påminde om Kinas elektroniska pass. Det är fullt möjligt att sätta ett poängsystem för koldioxidavtryck i ett sådant pass, precis som i Kina.

Farage varnade också för att ett digitalt ID utan tvekan skulle kopplas till ett poängsystem för koldioxidkrediter. Senast den här veckan efterlyste forskare vid University of Leeds en ransonering i stil med andra världskriget för att bekämpa klimatförändringarna, och föreslog att medborgarna borde få ett ”kolkort” som skulle hålla reda på individuell kolförbrukning, på samma sätt som den kinesiska teknikjätten Alibaba tillkännagav planer på ”individuell spårning av koldioxidavtryck” vid förra årets WEF-toppmöte i Davos.

Centralbankschefen Ida Wolden Bache var i Schweiz och skrev på ett avtal med den kinesiska centralbanken, samtidigt som Støre var i Peking. Vet vi allt om avtalet de skrev på?

Väst har bråttom att göra sig av med det som skapade Väst.

Tempot har varit så högt att folk inte har hängt med. Men nu märker folk att något händer.

Vissa strider är förlorade, men inte kriget.