Ur flödet/i korthet

Världen måste ändra kurs för att undvika en framtid med militära konflikter, förtryck, desinformation, ökande ojämlikhet och våldsamma klimatförändringar.

Det är vad FN: s chef för mänskliga rättigheter Volker Türk varnade för när han höll öppningstalet för den fem veckors höstsessionen i FN: s råd för mänskliga rättigheter på måndag.

– Vi står vid ett vägskäl. Vi kan antingen fortsätta på vår nuvarande väg – en farlig ”ny normal” – och gå i sömnen in i en dystopisk framtid, eller så kan vi vakna upp och vända kursen i en bättre riktning, för mänskligheten och planeten, sa Türk.(NTB-AFP-AP)

Türk, som är advokat från Österrike, oroar sig för de pågående krigen, till exempel i Gaza, Ukraina och Sudan. Türk insisterar på att länder inte kan ”tolerera skamlöst åsidosättande av internationell lag”. Detta låter som en anklagelse mot Ryssland, men framför allt mot Israel. Det faktum att det ena landet är angriparen medan det andra faktiskt blev angripet nämns sällan.

Türk gjorde det en tid senare helt klart att Israel var målet för kritiken. Han krävde att världen skulle göra mer för att få slut på vad han beskrev som Israels flagranta åsidosättande av internationell rätt i de ”ockuperade” palestinska territorierna.

– Stater får inte, och kan inte, acceptera den flagranta åsidosättandet av internationell rätt, inklusive bindande resolutioner från FN: s säkerhetsråd och Internationella domstolens (ICJ) order.

– Israels dödliga och destruktiva operationer sker nu i en skala som vi inte har bevittnat under de senaste två decennierna. De förvärrar den katastrofala situationen där, som redan var dålig till följd av allvarligt våld från israeliska bosättare. (NTB-Reuters-AFP)

Han hänvisade till ICJ:s rådgivande yttrande från juli, som slog fast att Israels ”ockupation” av palestinska territorier är olaglig.

Türk varnade dessutom för ”starka män”.

Türk uppmanade också världens väljare att vara vaksamma mot ”starka män” och personligheter som ”kastar en skugga över våra ögon” när vi går in i en period med flera val.

Han nämnde inga länder eller politiker vid namn, men under de kommande månaderna är det val i länder som Georgien, Tunisien och USA. Detta måste därför uppfattas som en tydlig uppmaning till amerikanska väljare att inte rösta på Donald Trump.

– Jag uppmanar väljarna att fråga sig vilka av de politiska plattformarna eller kandidaterna som kommer att arbeta för allas mänskliga rättigheter”, säger Türk.

Personligen finner jag ingen mening i begreppet mänskliga rättigheter. Det finns inga gemensamma globala värderingar som någon annan än de västerländska så kallade demokratierna bryr sig särskilt mycket om. Hela den islamiska världen, Kina, Nordkorea och Ryssland är uppenbara exempel på detta.

Därför bör politiska ledare återskapa medborgerliga rättigheter för medborgarna i det land de är satta att styra med hjälp av mer eller mindre demokratiska processer.

Türk fördömde också politiker som ”gör migranter, flyktingar och minoriteter till syndabockar”. Återigen är Trump måltavlan, liksom det tyska AfD-partiet, andra invandrarfientliga partier och centraleuropeiska länder, särskilt Viktor Orbán och Ungern, som inte omfamnar Angela Merkels gåvopaket med miljontals migranter.

Det är dessutom inte längre anständigt att förneka att migranter faktiskt är syndabockar för många problem i Europa. De är kraftigt överrepresenterade när det gäller grova brott som rån, knivhuggningar, våldtäkter och mord. Terroristvågen går inte heller att bortse från, där personer med koppling till islamisk ideologi utgör nästan 100 procent av hotet.

Det är just därför Türk nämner så kallad desinformation. I praktiken är det all information som inte följer FN:s och dess allierades åsikter till punkt och pricka. Lösningen är att avskaffa yttrandefriheten och det arbetet är nästan klart i bland annat EU och Storbritannien.

Labourregeringens reaktioner på helt normala men upprörda kommentarer på Facebook efter morden i Southport är ett bra exempel. Attackerna och hoten mot Elon Musk och X är ett annat exempel. Den norska regeringen går samma väg och gör allt den kan för att kväva yttrandefriheten.

Det är okej för en minister att visa brösten för att fira Pride, men för Guds skull: Säg inte något som tyrannerna i statsapparaten eller den globala maffian inte gillar!

Detta dystopiska censurmöte i Oslo borde oroa alla

Ett annat exempel är podcastarna Kiarash Hossainpour och Philip Hopf, som kallade transkvinnan Laura Holstein för man. De har nu beordrats att ta bort podcasten och riskerar miljonbelopp i böter om de inte gör det.

För protokollet: Laura Holstein är faktiskt en man som på grund av den galna HBTQ-ideologin får spela fotboll i damligan.

Mannen i mitten utger sig för att vara en kvinna vid namn Laura Holstein. Faksimil: Ämne

Som Gro Harlem Brundtland uttryckte det:Vi håller på att förlora kontrollen över vad människor får höra.

Möjligen är det sanningen som smyger sig igenom barriärerna? Detta kan naturligtvis inte accepteras av denna korrupta maffia som matar oss lögner till frukost, lunch och middag. Vill du ha efterrätt? Dagens meny erbjuder även fler lögner.

Det går inte längre att förneka att invandringen leder till astronomiska kostnader som vältras över på skattebetalarna i ett fåtal länder i Västeuropa. Produktiviteten i EU faller kraftigt, enligt den rapport som Mario Draghi i dag överlämnade till EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Bristen på arbetsvilja och arbetsförmåga hos en allt större andel invandrare, liksom en mängd andra orsaker orsakade av klimathysteri och socialistiska idéer, är förmodligen en stor del av förklaringen, men det är inte där Draghi söker lösningar.

Mario Draghis plan för EU: Tillväxt genom ”avkarbonisering”

Türk kan förstås inte undvika att nämna klimatförändringarna. Det gör även Draghi: hans lösning på EU:s försämrade konkurrenskraft är att EU ska investera minst 750 till 800 miljarder euro per år i områden som grön omställning, digitalisering och innovation. I rapporten beskrivs ansträngningarna för att öka EU:s produktivitet som en existentiell utmaning.

Draghi beskriver detta som dubbelt så mycket som Marshallhjälpen, men det är en ganska extrem underdrift. Marshallhjälpen uppgick till 13 miljarder dollar under åren 1948-1952. Det motsvarar 169 miljoner dollar i dagens penningvärde, fördelat på fyra år.

Detta motsvarar cirka 38 miljarder euro per år. Draghis plan är nästan 20 gånger så dyr, även om den omfattar några fler länder än Marshallplanen (27 mot 16). Därtill kommer mikroländerna Norge, Lichtenstein och Island, som är medlemmar i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och som naturligtvis kommer att bidra till finansieringen av den gröna galenskapen.

Draghi fokuserar inte mycket på de skyhöga skattenivåerna, statliga ingreppen, ”omfördelningen”, bistånd, krigsstöd, subventioner, välgörenhetsaktiviteter och alldeles för många regleringar som styrs av överviktiga stater.

Türk har rätt i att vi är på väg mot en dystopisk värld. Orsaken är just sådana korrupta, överstatliga organ som EU, FN och andra. De ser massinvandringen som en gåva och tror att klimatåtgärder och ”grön industri” ska rädda världen. Om de inte själva tror på det, så är en alternativ förklaring massiv korruption och/eller ren ondska.

Resultatet är oundvikligt och blir mer och mer uppenbart för varje år som går. Verkligheten överträffar verkligen dystopierna.

Läs också:

Dystopier är skrämmande, men verkligheten är värre