Nyheter

Senatorerna informerades på torsdagen av den tillförordnade Secret Service-chefen Ronald Rowe om resultaten av den preliminära utredningen av Trump-mordet. Senator Richard Blumenthal sa att människor kommer att bli chockade när de hör sanningen. Det är sällsynt för demokrater att säga saker som slår tillbaka på den sittande presidenten från sitt eget parti och även vice presidenten.

”Jag tror att det amerikanska folket kommer att bli chockat, förvånat och förskräckt av vad vi kommer att rapportera till dem om Secret Service misslyckande i detta mordförsök på den tidigare presidenten,” sa Blumenthal till Fox News. ”Men jag tror också att de kommer att bli förskräckta och förbluffade över att Department of Homeland Security inte har varit mer tillmötesgående, inte har varit så rättframma och ärliga som de borde ha varit när det gäller att ge dem information.”

Department of Homeland Security står över Secret Service. De sägs ha ”lutat sig mot” Secret Service för att förhindra dem från att släppa material till kongressen. Blumenthal kan signalera att detta är en praxis som de inte kommer att tolerera, baserat på vad som har kommit ut.

Republikanen Ron Johnson (Wisconsin) betonade att de kommer att försöka få en rapport från två partier.

På fredagen fick en av de högsta cheferna inom Secret Service ta sin hatt och gå.

<blockquote

Assisterande chefen Michael Plati, som har lett den sektion som skyddar Trump, president Biden, vicepresident Kamala Harris, senator J.D. Vance från Ohio och andra, slutar sin tjänst där på fredag, som är hans 27-årsjubileum på byrån

.

Ett ord som återkommer i beskrivningen av vad som hände den 13 juli är självbelåtenhet, ett annat är inkompetens. Men ett tredje är att säkerhetsluckorna var avsiktliga.

Senator Josh Hawley har varit i kontakt med flera visselblåsare och de menar att det var en avsiktlig handling att Thomas Matthew Croooks släpptes in. Han observerades en och en halv timme innan skotten avlossades. Han gick omkring med en avståndsmätare.

Det är samma sak som att visa vad man tänker göra.