Nyheter

USA planerar inte att tillkännage någon ny policy om Ukraina och användningen av långdistansmissiler för att slå djupt inne i Ryssland nu, sade Vita husets nationella säkerhetstalesman John Kirby på fredagen.

Reuters skriver:

”Det finns ingen förändring i vår syn på att ge Ukraina kapacitet till långdistansangrepp i Ryssland,” sa Vita husets nationella säkerhetstalesman John Kirby till reportrar. ”Jag förväntar mig inget större tillkännagivande i det avseendet från diskussioner mellan USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Keir Starmer på fredagen”, sa Kirby.

USA:s president Joe Biden och Storbritanniens premiärminister Keir Starmer träffades under fredagen ​​för att diskutera påtryckningar från Ukraina att använda Nato-vapen djupt inne i Ryssland.

Washington verkar inte vilja ha någon ökad spänning för tillfället:

Kirby sa att USA tar den ryske presidenten Vladimir Putins varning på allvar om att han kommer att betrakta Väst som direkt involverad i konflikten om Ukraina avfyrar västerländska långdistansmissiler mot Ryssland, men att det inte var en ny inställning från Putin.

”Det här är ingen retorik som vi inte har hört från honom tidigare,” sa Kirby. ”Han har uppenbarligen visat att han är kapabel att vara aggressiv… Så ja, vi tar dessa kommentarer på allvar.”