Kommentarer

Om det inte är woke-kriget mot fossila bränslen, FN:s klimathysteri och det ”gröna skiftet” som lett till minskad och dyrare energiproduktion på marknaden, vad är det då som har gjort energin dyrare? Är det Trump igen? Trump, alltså. När allt kommer omkring vill han bara göra USA:s energi dominerande i alla sektorer, minska statsskulden, minska byråkratins makt, stoppa krigsindustrin, säkra amerikanska jobb och lönetillväxt, säkerställa säkra gränser och kontrollera vem som släpps in i landet! Vilken typ, alltså!

Energi används i alla led i produktionskedjan för absolut alla varor och tjänster som produceras i ett industrisamhälle. Ännu mer energi krävs i ett högteknologiskt världssamhälle. Så om det inte är höjda energipriser som leder till ökade kostnader för varor och tjänster, vad är det då? Trump, igen, sa du?

USA:s statsskuld exploderar och går till spillo, vilket leder till inflation och devalvering av dollarn. Regimen i USA lever på kreditkort. Det får konsekvenser för räntorna i Norge. Centralbanker kallas inte en one trick pony utan anledning. De har bara ett verktyg de kan använda mot inflation/recession: att höja eller sänka räntorna.

När produktiviteten faller och inflationen stiger har de inga lösningar. Alla vi ”vanliga människor” vet att de yngre generationerna kommer behöva kämpa för att köpa bostad, då kostnaden för att låna pengar är så högt att de inte har råd. Har de då frihet att bo där de vill, att skapa ett hem, frihet att ta personligt ansvar för sitt eget liv, frihet att leva?

Norsk ekonomi

I Norge förs en ekonomisk politik och en skattepolitik som berör både de rika, medelklassen och arbetarklassen på samma gång. Måste det verkligen vara så här? Är det så vi vill ha det? Valde vi det? Vem valde det? Måste vi vara så? Borde jag inte ha råd med en ny bil? Borde jag inte ha råd med semester? För att få 10 000 norska kronor måste jag tjäna 15 000 kronor. Om jag ska köpa något för de 10 000 kronorna går 2 000 av dem till moms.

Jag vill erinra om att ”den allmänna omsättningsskatten” tillfälligt infördes från den 1 juli 1935 i krissyfte. Avgiften var då 1 procent per omsättningsled. Så av 15 000 kronor har jag nu en nettoköpkraft på 8 000 kronor. Det är galet i mina ögon. Jag ägnade hälften av min arbetstid åt att tjäna skatter och avgifter. Vad lägger regeringen alla dessa pengar på? Vet de verkligen?

Jag anser mig vara en del av den jobbiga gruppen ”vanliga människor”. Det är inget speciellt med mig. Jag är helt normal. Jag vill att vi alla ska ha frihet. Men det måste bygga på objektiva sanningar. Jag är helt säker på att jag och mina rikspolitiker pratar om väldigt olika verkligheter. Jag har inget förtroende för att de kommer att lösa något av de problem de har skapat, som landet står inför – jag tror snarare att de kommer att skapa fler problem. Och jag tror ärligt talat inte att de förstår vad de måste göra. Jag tror faktiskt inte att de bryr sig om vad jag tycker heller. De vet inte hur ”vanliga människor” har det. De vet inte ens vad en leverpastej kostar, tror jag. Jag tror inte heller att de är så oroliga för kilopriset på kanapéer. Det är trots allt vi som betalar.

Globalism och grundlagen

Det sätt som Norge har styrts på under de senaste decennierna, i synnerhet efter Brundtlands smygande införande av globalismen, som har en rad negativa aspekter som kan kännas igen från flera västerländska demokratier.

Om globalism leder till det bästa för alla människor på jorden, måste det väl vara en bra sak? Och om FN:s hållbarhetsmål leder till att alla på planeten klarar sig bra – så bra som möjligt – så måste väl det också vara bra? Globalism är väl inte global marxism? Det innebär väl inte någon omfördelning av resurser, upphörande av privat äganderätt, befolkningskontroll, utjämning av skillnader eller lika resultat? Man vill väl inte ta bort vissa gruppers ”privilegier”?

Är det inte så att Agenda 2030 ska förverkligas genom att statliga myndigheter, privat näringsliv, icke-statliga organisationer, media, akademi, forskare och religiösa ledare går samman och anpassar sig för att säkerställa att FN:s hållbarhetsmål uppfylls? Och medborgarna kan själva bestämma vad de vill ha för sitt land, eller hur? Leder globalism till frihet?

I 1 § ”Kongeriket Noregs grunnlov” står det bland annat att ”Konungariket Norge är ett fritt, självständigt, odelbart och oförytterligt rike”. Vet statsministern till exempel detta? Vad jag själv ser kan det tyckas att han inte längre är så kunnig i grundlagen.

I 100 § 1 stycket anges att ”Det ska råda yttrandefrihet” och i 3 stycket:

”Alla har rätt att tala fritt om statlig styrning och alla andra frågor. Sådana tydligt definierade gränser kan endast sättas för denna rättighet när särskilt tungt vägande hänsyn gör att den på ett riktigt sätt motsvarar de grundläggande principerna för yttrandefrihet.”

Antifolkliga attityder

Om produktiviteten i alla västländer går ner, kostnaderna stiger, levnadsstandard och försörjning urholkas, människor förlorar sina jobb, företag går i konkurs, ofrihet, tvång och befolkningskontroll ökar, brottsligheten ökar och världens rikaste procent äger 43 procent av alla världens tillgångar – ja då måste man nästan få fråga sig själv:

Vad gör de då, de som styr? Kan det vara sant som de säger att de vill vårt bästa? Att de slåss för vår frihet? Det måste du fråga dig själv. Vad ser du själv? Se vad du ser. Vem ljuger? Jag?

Mitt påstående är att det är i FN och EU som vi finner de värsta, och de enda antistatliga attityderna värda att nämna. Om målet de påstår sig sträva efter aldrig kan förverkligas utan att vi förlorar vår frihet, grundas de då på sanning?

Säger du, Polisman, att FN, EU och kejsaren är nakna, att de inte har några kläder? Och att våra politiker är med på det? Nej. Jag säger bara att de kan ta ett stort steg tillbaka, hela globalistgänget. Jag ser vad jag ser. Jag kommer att betrakta dem som en separat suverän stat och rösta bort dem vid nästa val. Det är vad jag ska göra.