Kommentarer

Efter det andra mordförsöket på Donald Trump på kort tid börjar en del obehagliga frågor att bli akuta. Hur kommer förövarna så nära Trump? I Bethel kunde Thomas Matthew Crooks gå runt med en avståndsmätare i 90 minuter utan att polisen eller Secret Service reagerade.

Det ena meddelandet efter det andra berättar om säkerhetshål så stora att flera antydde att det var något annat än misstag. Det verkade som om någon hade lämnat dörren öppen med avsikt.

Förra veckan sa den demokratiske senatorn Richard Blumenthal att amerikaner kommer att bli både förskräckta och chockade när de får veta sanningen om den 13 juli. Han är inget fan av Donald Trump. Han och andra senatorer hade precis blivit briefade av den tillförordnade Secret Service-chefen Rowe.

Secret Service betedde sig konstigt. De närvarade inte vid informationsmötet med den lokala polisen på morgonen den 13 juli och fick därför inte de radio-frekvenser de kunde kommunicera på. Så man var tvungen att ringa Secret Service på sina mobiler om det var något. Och det var det. En man med ett vapen vandrade och kröp längs ett tak på en byggnad som inte var säkrad, trots att den låg med siktlinje till Trump.

FBI hade inget att säga om Crooks. De hävdade att de inte kom in i hans telefon. När det sociala medie-kontot Gab avslöjade att han hade ett konto där som visade att han var vänster, meddelade FBI dagen efter att han var högerorienterad. Men allmänheten har knappt fått se någon dokumentation.

Däremot var FBI snabba med att gå in och radera de enda bevis de hade: Crooks kremerades tio dagar efter att han sköts. Taket han sköt från var biologiskt rengjort. Det fick kongressrepresentanterna inte reda på förrän i augusti. Då hade FBI-chefen Christopher Wray suttit i en utfrågning och spekulerat i att Trump kanske inte hade träffats av en kula, utan av ett fragment. Reaktionerna var så starka att han fick dra tillbaka spekulationerna.

Demokraterna och liberal media tog lätt på attentatet och var inte alls intresserade av att gräva i det.

Crooks är än i dag en skugga som vi vet nästan ingenting om. Han genomförde skjutövningar på en bana där Department of Homeland Security också tränade.

Många ser den djupa statens fingeravtryck.

Den 15 september gjordes ytterligare ett försök att döda Trump. Denna gång på golfbanan i Florida. Officiellt visste ingen att Trump spelade golf där med en vän och donator. Så hur visste Ryan Routh att Trump skulle vara där i så god tid att han kunde rigga upp med två ryggsäckar med keramiska plattor som kunde fungera som kulfång, och en AK47?

Vem gav Routh informationen? Var fick han vapnet och plattorna ifrån?

Routh hade ingen vapenerfarenhet.

Hans son säger till Daily Mail att hans pappa så klart hatar Trump, men han har aldrig varit våldsam. Han har två parkeringsböter. Hur hamnade han bakom golfbanans stängsel med en AK47?

Routh hade – till skillnad från Crooks – ett omfattande ”liv” på sociala medier, både på Facebook och X. Han trodde att judarna hade stulit Israel. Hat mot judar är en indikator på psykologisk obalans. Men det var Ukraina som var hans stora fråga.

Laura Loomer har hittat en tio minuters video där han intervjuas i Kiev. Han har varit där i flera månader som representant för en legion volontärer. Han intervjuas av New York Times och säger att han vill värva afghanska frivilliga, soldater som kämpat mot talibanerna, och smuggla in dem i Ukraina. Det lät svajigt, men New York Times intervjuade honom för den goda sakens skull. Men ukrainaren som intervjuar Routh når inte riktigt fram och Routh svarar på ett sätt som visar att han inte har någon markkontakt. Han säger att han står på Maidan-torget varje dag med den ukrainska flaggan. Var är de miljoner som borde ha strömmat till Ukraina? Redan 2022 känner han att världen sviker Ukraina.

Det finns något annat intressant i New York Times-intervjun: Routh säger att han är i nära kontakt med Ukrainas försvarsministerium. Då skulle han säkert vara på amerikanernas radar. Snowden skriver att det kan vara svårt för Vita huset att redogöra för vad de visste. De kan inte hävda att de är intet ont anande. Routh har varit på deras radar. Snowden skriver att han har lite Lee Harvey Oswald-vibbar.

Ingen i Amerika tror längre att Oswald var ensam om att skjuta Kennedy i Dallas.

Om FBI ska kunna motbevisa sådana spekulationer måste de lägga alla sina kort på bordet när de kommer in. Men mannen som leder FBI:s kontor i Florida är själv en känd Trump-hatare.

Kyle Becker är en tidigare Fox News-producent och nu en oberoende journalist:

JUST IN: FBI-tjänstemannen som precis informerade USA om den senaste Trump-utredningen, Jeffrey Veltri, är en ökänd Trump-hatare.

Veltri, chefen för FBI:s fältkontor i Miami, var så frispråkig om sina Trump-hatande Facebook-inlägg att agenter beordrades att ta bort dem innan han kunde befordras till att leda fältkontoret i Miami.

Visselblåsaren sa till representanthusets rättsutskott att Veltri var ”häftigt och högljutt anti-Trump”.

Visselblåsaren tillade att FBI-direktör Christopher A. Wray, biträdande direktör Paul Abbate och biträdande direktör Jennifer Moore alla var inblandade i att instruera Veltri att sanera sina sociala medier.

Detta är vem amerikaner uppmanas att lita på för tillförlitlig information om mordförsöket på Trump och säkerhetsmisslyckandet som ledde fram till det.

Kanske borde FBI sluta främja hyperpartiska extremister att leda fältkontor.

Det andra hjulet på den här vagnen är Demokraternas och medias retorik. De gick bananas över Trumps uttalanden om Springfield. De hävdar att det är våld att säga att 30 000 haitier till en stad med 60 000 invånare är normalt. Lokalbor berättar om människor som utnyttjar invandrare, särskilt på bostadsmarknaden.

Att flyga hundratusentals invånare från en ö som har kollapsat till amerikanska småstäder var ett federalt program. Men istället för att intressera sig för konsekvenserna attackerar Demokraterna och media dem som öppnar munnen.

Låter det bekant? Kunde ha varit från vilket land i väst som helst som översvämmats av invandrare.

Amerikansk media försöker lägga skulden för mordförsöket på Trump. Det är monstruöst. Det säger allt om vänstern. De släppte in 15-20 miljoner illegala personer i landet, utan screening. När resultaten visar sig attackerar de dem som försöker höja rösten. FBI hävdar att brottsligheten har minskat.

Demokraternas och medias aggressiva attityd, även efter det andra mordet, tyder på att det kan bli fler. Det finns inga tecken på självrannsakan eller ånger.

Många har förutspått att det inte blir något val den 5 november.

Det är inte säkert att en av kandidaterna är vid liv.

Demokraterna och media leker med inbördeskrig.

NRK:s vinkling är att det var ett ”möjligt mordförsök”.

De misslyckas med att nämna att Secret Service sköt. NRK och resten av media är helt på Demokraternas sida.

Fria röster springer iväg med tittarna. Benny Johnson hade 800 000 på sina livestreamar på söndagen.

Om man är någorlunda smart kan man pussla ihop information som etablerade medier aldrig skulle ha tänkt på, som att båda lönnmördarna har deltagit i videor för ett ”syfte”: Ukraina och Blackrock.