Nyheter

Bara en vecka efter en dödlig attack mot byn Barsalogho i Burkina Faso där rapporter hävdar att 200-300 människor dödades, skedde i början av månaden ytterligare en attack mot civila i den lilla byn Kounla i Banwa-provinsen.

Attackerade kyrkan under gudstjänsten

Terroristerna attackerade först en kyrka under gudstjänsten innan de strövade omkring i byn och summariskt avrättade personer som inte kunde ta sig i skydd.

Under attacken dödades 26 personer. De överlevande sökte tillflykt till byn Sanaba längre söderut i provinsen.

Även om denna attack i Banwa-provinsen var exceptionellt brutal, var den inte den första detta år som direkt riktade in sig på kristna samhällen under religiösa ceremonier. Den 25 februari dödades 15 personer och två skadades under en söndagsmässa i en liknande attack i Essakana i de norra delarna av landet.

Dödligaste i historien

Den 24 augusti dödades minst 300 människor i Barsalogho i den kanske dödligaste jihadistattacken i Burkina Fasos historia.

Barsalogho, som ligger i den norra delen av landet, har tidigare utsatts för närmare 30 jihadistattacker. De dödade var i färd med att gräva en skyttegrav för att skydda byn mot invaderande jihadister när de attackerades av den al-Qaida-kopplade terroristgruppen Jama’at Nasr al-Islam wal-Muslimin.

Enligt källor anlände hundratals jihadister på motorcyklar med automatvapen över axlarna.

Al-Qaida Sahel dödade 532 i augusti

– Terrorgruppen Al-Qaida Sahel säger sig ha dödat 532 människor bara i augusti. Det är mer än dubbelt så många som under de näst dödligaste månaderna i år: