Ur flödet/i korthet

Tommy Robinson varnar för den enorma invandringen, yttrandefrihetens sårbarhet och det korrupta systemet.

Tisdagen den 24 september arrangerades ett läsarmöte hos Document med Tommy Robinson som gäst. Evenemanget fylldes på rekordtid, och det rådde ingen tvekan om engagemanget att få träffa Robinson och se honom med egna ögon.

I den fullsatta salen i Oslo pratade han om oron för västvärldens framtid.

– Det pågår en våldsam attack mot alla västländer. England, Kanada, Norge och alla andra. De kämpar mot att folk ska få veta sanningen. De attackerar vår historia, vår kultur, och de bryr sig inte om hur mycket våld de använder, säger Robinson.

Han befinner sig just nu i stormens öga, och hans dokumentär SILENCED har nått över 50 miljoner tittare.

Robinsons viktigaste arbete har varit att kämpa för rättvisa för alla som har drabbats av de omfattande groomingskandalerna i Storbritannien. Omkring 19 000 identifierade flickor har blivit groomade, utnyttjade, våldtagna, sålda och torterade. Robinson har intervjuat många av dem. När han växte upp i Luton upplevde han detta på egen hand – och det påverkade hans egen familj.


Tommy Robinson presenterades av Documents Hanne Tolg. Foto: Espen Teigen

Under föreläsningen pratade han mycket om vilka konsekvenser det har fått, och vad kampen nu handlar om.

– Ni ligger några steg efter Storbritannien. Men ni måste kämpa mot försöken att införa censur. Hade det inte varit för X och Elon Musk hade vi inte kunnat säga något i närheten av sanningen, säger han och syftar på flera exempel på personer som fått långa fängelsestraff för uttalanden i sociala medier.

I juli samlade Robinson över 100 000 britter i London under parollen ”Unite the Kingdom”. Det var människor av alla färger som var med och sjöng, lyssnade på tal och såg dokumentären som han nu står åtalad för att ha publicerat.

Nu är han redo för ytterligare ett möte den 26 oktober, och målsättningen är mycket tydlig: ​​Labours premiärminister Keir Starmer ska inte få komma undan med sina attacker mot yttrandefriheten, och det brittiska folket måste kunna gå samman för att stoppa illegal invandring, extrema islamister och ta tillbaka sitt land.


HUMÖR: Mellan allt det allvarliga är det viktigt att hålla humöret uppe. Robinson skojade både sig själv och Norge. Foto: Espen Teigen