Nyheter

Vicepresident Kamala Harris är de iranska ”ayatollornas handplockade kandidat”, enligt den republikanske senatorn Tom Cotton från Arkansas.

Han har krävt att ”hela Hizbollahs ledarskap” ska elimineras, samtidigt som han insisterar på att USA ”ska låta Israel vinna” mot Teherans främsta terrorist-ombud i regionen.

Cotton sitter i senatens försvars- och underrättelsekommitté. I en intervju med Face the Nation på CBS i söndags uttryckte han starkt motstånd mot någon form av vapenvila eller nedtrappning i den pågående konflikten mellan Israel och Hizbollah, enligt Breitbart News.

Han noterade att Israel hade tilldelat Hizbollahs ledarskap ett ”enormt slag”, och hävdade att det var dags för USA att stödja Israel i att neutralisera gruppens återstående kapacitet.

– Jag är inte säker på att Israel utvidgar kriget så mycket som att försöka avsluta kriget, sa han.

Han påpekade att Hizbollah har en enorm arsenal av över 100 000 raketer, missiler och bombplan riktade mot Israel De senaste israeliska attackerna har ”förstört hela ledarskapsstrukturen för Hizbollah”, inklusive dödandet av gruppens ledare, Hassan Nasrallah.

Cotton anser att USA bör stödja Israel i dess ansträngningar att helt avveckla Hizbollah, med argumentet att förstörelse av gruppens ledarskap och militära kapacitet kommer att göra Iran sårbart.

– Iran har använt [Hizbollahs] hot för att avskräcka Israel i flera år… Nu är det inte dags för vapenvila eller nedtrappning, som Joe Biden och Kamala Harris vill.

Cotton tror att chansen att lyckas nu är stor, eftersom Hizbollah är ”på knä”.

– USA borde hjälpa Israel att driva ner Hizbollah, strypa dem och göra slut på dem en gång för alla, tillade han och insisterade på att USA bör låta Israel vinna.

Cotton hade inga problem med en eventuell markinvasion av Israel, om nödvändigt för att eliminera Hizbollah och säkra norra Israel.

– Hezbollahs ledning måste elimineras, precis som hela deras arsenal måste elimineras.

Cotton är inte särskilt entusiastisk över det eviga ståhej om vapenvila, och anser att USA bör stödja sin närmaste allierade i Mellanösterns krutdurk. Kritiken mot Biden-administrationens hantering av kriget i Mellanöstern var tydlig.

– Precis som USA måste vara mycket kraftfullare i attacken mot Irans terroristarmé i Jemen – där Joe Biden och Kamala Harris har fått våra sjömän att ligga som sill i en tunna i Röda havet i månader. När vi väl är klara med att rensa upp alla dessa terroristproxy betyder det att Iran återigen är helt avslöjat och att de inte längre kan hota Israel, USA och våra vänner i hela regionen.

– Därför måste vi stödja Israel till fullo och låta Israel vinna, istället för att fortsätta att ställa dessa odugliga krav på vapenvila och nedtrappning, som Kamala Harris och Joe Biden har gjort i ett år nu.

– Men det är Kamala Harris och Joe Bidens politik. Redan från början har de blidkat och försonat sig med ayatollorna. Till exempel motsatte sig Kamala Harris Donald Trumps attack som dödade Irans terroristhjärna [Qasem Soleimani] 2020.

Cotton upprepade anklagelsen om att Biden-regimens stora donationer till regimen i Teheran möjliggjorde Hamas-attacken.

– De har konsekvent satt mer press på Israel än på Irans terroristombud.

Dessutom hävdade Cotton att Kamala Harris är ayatollornas handplockade kandidat, och att Teheran därför försöker döda Donald Trump, vilket Trump också har hävdat.

Under lördagen upprepade Biden återigen sin uppmaning om vapenvila, efter att Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah bekräftats död.

Idag blev det också känt att Hamas befälhavare i Libanon, Fateh Sherif Abu el-Amin, dödades i en israelisk attack mot den södra libanesiska staden Tyre. El-Amin var ledare för lärarförbundet vid FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar (UNRWA). Han var under utredning på grund av sin ”politiska verksamhet”, säger UNRWA.