Nyheter

Vid 12-tiden på tisdagsmorgonen grep schweizisk polis en kinesisk medborgare (23) som hade knivhuggit och skadat tre femåriga barn på väg till en förskola i Zürich-distriktet Oerlikon, en av dem allvarligt, den andra två är lättare skadade.

Enligt Tagenzeiger ska kinesen vara student.

Attacken inträffade medan en anställd var på väg med en grupp barn till en förskola med eftermiddagsprogram, rapporterar Schweizer Radio und Fernsehen (SRF).

Attacken skedde plötsligt och den förskoleanställde reagerade omedelbart, och övermannade 23-åringen. Tillsammans med ytterligare en man lyckades man sedan hålla gärningsmannen nere tills räddningstjänsten anlände, rapporterar det schweiziska radio- och tv-bolaget.

Den misstänkte gärningsmannen, en 23-årig kines, greps utan motstånd och fördes till en polisstation av polisen i Zürich. Enligt polisen finns det i nuläget inga uppgifter om motivet. Det är inte heller känt vilken koppling den gripne mannen har till barnen eller förskolan.

Polisen reagerade massivt på anmälan om attacken:

Polisen satte omedelbart in en stor styrka, av vilka några var tungt beväpnade, och spärrade av området. En stor polisdrönare flög sina rundor över området. Polisen i staden bekräftade inledningsvis bara att en polisinsats pågick, utan att ge några ytterligare uppgifter.