Ur flödet/i korthet

Någonstans under den röd-vita mattan av markeringar ligger staten Israel – den enda judiska staten på jordklotet, den enda nation som varje jude kan kalla sitt hem och inom vars gränser varje jude i världen är välkommen att bosätta sig.

Det är just därför – bara därför – som nationen inte ens syns under det röd-vita, där varje liten röd-vit plopp är ett alarm om inkommande ballistiska robotar. Inledande rapporter talade om 500 robotar, senare under kvällen justerades antalet ner till 180. Oavsett är det väldigt många robotar för ett land som till ytan motsvarar Ångermanland, men som ändå har en befolkning på tio miljoner.

Appen Tzofar började larma vid 18.30. Eller mer korrekt: Den intensifierade sina alarm. Attackerna mot Israel har nämligen fortsatt i stort sett dagligen sedan den 7 oktober förra året, men under tisdagskvällen tvingades i praktiken alla i hela Israel uppsöka skyddsrummen när Iran beslutade att skicka hundratals ballistiska robotar mot den judiska staten.

Det fanns knappt någon bebodd plats som var skonad från angreppet. Om Israels luftförsvarssystem inte hade varit så effektivt, hade ayatollornas och de islamistiska terroristernas mål om ett utplånat Israel och en värld utan judar varit betydligt närmre.

Här når vi pudelns kärna: Irans ayatollor vill, precis som terroristerna i Hizbollah och Hamas, mörda alla judar – män, kvinnor och barn. Och 7 oktober lärde oss att de gärna uppfyller målet på så bestialiska sätt som möjligt.

Tiden efter 7 oktober har också lärt oss något annat, nämligen att hur precist Israel än slår tillbaka mot terroristerna och hur stora åtgärder Israel än vidtar för att varna och skona civilbefolkningen i Gaza och Libanon (som ofta utnyttjas som mänskliga sköldar av terroristerna), så spelar det mindre roll. Svensk media har ändå fortsatt att hävda att ”Israel dödar palestinska kvinnor och barn” och att Israel Defence Forces attackerar ”urskillningslöst”.

Vad betyder då det? Begreppet definieras på följande sätt i Svenska Akademiens ordlista:

ur·­skill·­nings|­lös el. ur·­skilj·­nings|­lös adjektiv ~t ~a
• utan efter­tanke, blind: ​urskillnings­lös beskjutning

Men vill man hellre se en definition av ”urskillningslöst”, eller för den skull av ”folkmordsambition”, så går det utmärkt att titta på skärmdumpen från Tzofar. Det är man bombar, terroriserar och försöker döda på ett urskillningslöst sätt. Män, kvinnor, barn. Utan åtskillnad. Eller med andra ord: det är så man vill genomföra ett folkmord. I detta fall på judar. Att många muslimer, kristna och andra stryker med om de befinner sig på israeliskt territorium betraktas tydligen som collateral damage av Iran.

Den röd-vita mattan som täcker Israels karta visar oss vilken part som har folkmordsambitioner, och vilken part som slåss för sitt liv. Tydligare än så här kan det inte bli. Men bara för att Iran och dess proxy-terrorister har viljan att mörda judar, innebär det inte att de kommer att lyckas.

Israels – ja, världens – alla judar har nämligen bestämt sig: !לעולם לא שוב (Le’ulam le shuv!) ”Never again!

Aldrig mer! Aldrig mer ska judar utsättas för förintelse, och tisdagens massiva angrepp visade med all önskvärd tydlighet att ”aldrig mer” är nu. Never again is now. Och därför kommer Israel att försvara sin rätt till existens – och varje medborgares rätt till liv – även mot terrorns urskillningslösa attacker.

Och det går riktigt bra.

Under tisdagskvällen spreds uppgifter i sociala medier som gör gällande att inte en enda israel dödades eller skadades under det iranska anfallet. Däremot ryktas fem soldater ur Irans revolutionsgarde ha dödats när en robot exploderade vid avfyrning, och minst tolv ska ha skadats. Eli David skriver i ett inlägg på X:

”Resultatet så här långt:

0 israeler dödade
1 palestinier dödad
5 iranier dödade

Bra jobbat, Iran”