Nyheter

Israel Defense Forces (IDF) har bekräftat att totalt åtta soldater har dödats i södra Libanon på onsdagen.

Document rapporterade tidigare att hårda strider pågår mellan IDF och Hizbollah i södra Libanon. Kapten Eitan Itzhak Oster (22), som var en specialsoldat knuten till Egoz-enheten (eller Sayeret Egoz), var den första israeliska soldat som dödades i striderna.

Under onsdagseftermiddagen har ytterligare sju soldater dödats i striderna mot Hizbollah, vilket ökar dagens siffra till åtta totalt, skriver Haaretz.

Alla dödade var specialsoldater knutna till kommandoenheten Sayeret Egoz, skriver Times of Israel. De dödade var alla mellan 21 och 23 år gamla.

Soldaterna tillhörande Egoz-kommandot dödades alla under en skottlossning med Hizbollah-agenter i en by i södra Libanon, tillsammans med kapten Eitan Itzhak Oster, vars död meddelades tidigare.

Ytterligare en officer och fyra soldater skadades allvarligt i samma händelse.
De två soldaterna från Golanis spaningsenhet dödades i en separat incident, där ytterligare en soldat skadades allvarligt.

I en tredje incident skadades en sjukvårdare från Golani-brigadens 51:a bataljon allvarligt.

Efter att Hizbollah verkade lamslaget direkt efter att IDF gick in i Libanon, verkar det som att de har omorganiserats och nu gör ett starkare motstånd.