Nyheter

Ryssland stärker sin position som motsatsen till en woke värld med ett erbjudande om asyl till västerlänningar som flyr från nyliberala idéer som ”strider mot traditionella andliga och moraliska värderingar”.

Förtryckande nyliberala idéer

Från och med den 20 augusti kan praktiskt taget vem som helst beviljas ett tre månaders visum i Ryska federationen genom att bokstavligen bara skriva att nyliberala idéer verkar förtryckande för dig och att du stödjer traditionella värderingar.

När du anländer till Ryssland kan du omedelbart ansöka om uppehållstillstånd som politisk flykting.

Egna dissidentkvoter

Ett dekret undertecknat av president Vladimir Putin ger utländska medborgare rätt att ansöka om tillfälligt uppehåll i Ryssland ”utanför den kvot som godkänts av den ryska regeringen, och utan att visa upp dokument som bekräftar deras kunskaper om det ryska språket, historien och grundläggande lagstiftning”.

Det räcker med att du motiverar ansökan med att du avvisar en politik ”som påtvingar människor destruktiva nyliberala värderingar”. Värdena i fråga kan kopplas till till exempel globalism, invandring, homosexualitet, genderfluid, woke med mera.

Kardinalsfel att öppna för Mellanöstern

År 2019 berättade Putin för Financial Times att Tysklands förbundskansler Angela Merkels kardinalsfel var att föra en liberal politik mot invandring från Mellanöstern.

– Enligt den liberala idén kan de (migranterna) ostraffat döda, plundra och våldta eftersom deras rättigheter som migranter måste skyddas. Vilka rättigheter är det här? Varje brott måste ha sitt straff.

Överdriven västerländsk omfamning

Putin tillade att Ryssland inte är homofobiskt, men att den västerländska omfamningen av homosexualitet och genderfluid verkar överdriven.

– Traditionella värderingar är mer stabila och viktigare än de liberala idéerna. Det gäller miljontals människor som enligt min mening är på väg att upphöra att existera.