Ur flödet/i korthet

Reuters rapporterade i går att Irans högsta ledare Ali Khamenei varnade Hizbollahs chef Hassan Nasrallah för att fly till Iran för att undvika att bli dödad av israelerna.

Budbäraren var brigadgeneral Abbas Nilforoushan från det iranska revolutionsgardet, som också dog när deras bas träffades av israeliska bomber.

Enligt Reuters tre källor som återfinns i toppen av den islamiska statens maktapparat är Ali Khamenei nu allvarligt oroad över att hans inre krets har infiltrerats av israeliska agenter och gått under jorden.

Khamenei, som hållit sig gömd sedan i lördags, beordrade personligen tisdagens massiva raketattack mot Israel, som inte orsakade några större skador.

Under tiden pågår interna utredningar inom revolutionsgardet och i regeringsbyråkratin för att om möjligt avslöja fiendens agenter.

Intresset riktar sig särskilt mot personer som har rest utomlands eller som har släktingar utanför Iran. Teherans misstankar riktar sig även mot vissa medlemmar av revolutionsgardet som har varit i Libanon, inklusive en som började fråga var Nasrallah var vid vissa tidpunkter. Han har nu gripits tillsammans med flera andra.

”Det ömsesidiga förtroendet som höll ihop det hela har försvunnit”, säger en Reuters-källa.

Den högsta ledaren ”litar inte längre på någon”, enligt en källa nära den iranska högsta ledningen.

Man påminns om en annan ”högste ledare” som också avslutade sina dagar med att inte lita på någon, medan Berlin kollapsade över hans underjordiska bunker.