×

Kommentarer

Frekvensen av orkaner i USA nådde sin topp på 1880-talet och har minskat sedan dess, skriver Tony Heller på X. Tony säger sig kunna berätta den verkliga sanningen om klimatet.

Hur kan detta vara möjligt, tänker vi. För det är inte vad Joe Biden och liberal media vill att vi ska tro. De berättar att stormarna blir vanligare och starkare och att den globala uppvärmningen bär skulden för det.

Tony är förmodligen en klimatförnekare, och grafen han inkluderade som ska vara från National Oceanic and Atmospheric Administrations Hurricane Research Division (NOAA), hittade han säkert på själv för att bevisa att klimathysterin är en bluff.

Vi kollar på Wikipedia, som har en lista över alla orkaner i USA sedan 1851. Det året var starten för den officiella Atlantic Hurricane Database (HURDAT), som tillhandahålls av National Oceanic and Atmospheric Administrations Hurricane Research Division (NOAA).

Orkaner inkluderar alla tropiska cykloner som officiellt registrerats ha producerat ihållande vindar på mer än 119 km/h (74 mph) i USA, vilket är den lägsta tröskeln för orkanintensitet. Sedan 1851 har totalt 307 nordatlantiska orkaner producerat orkanvindar i 19 stater längs Atlantkusten.

Längst ner på Wikipedia-sidan hittar vi en graf från NOAA som är samma källa som Tony använde.

Det var som fan. Det ser verkligen ut som att Tony har rätt.

NOAA: Antal orkaner som har drabbat USA per decennium sedan 1850-talet:

För fler bevis på att stormarna var vanligare och mer dödliga tittar vi på vilka stormar som har orsakat flest dödsfall i USA under åren.

Den här översikten från Weather Underground visar att av de 20 dödligaste stormarna i USA inträffade bara en i modernare tid, och det var orkanen Katrina 2005.

Är vi alla hjärndöda?

Så vem ska vi tro? President Joe Biden varnade just för att klimatförändringarna intensifierar stormar som orkanen Helene och kallar de av oss som inte helt håller med om denna förklaring för ”hjärndöda”.

Som papegojor upprepar klimatfanatikerna i liberal media väderexperten Joe Bidens ord och allas vår favorit NRK skriver:

”Orkanen Helene är en av de kraftigaste orkanerna som har drabbat USA. Klimatförändringar och varmare hav orsakar starkare stormar, säger forskare.”

NRK-kommentatorn är till och med klimatjournalist. Hur kan vi konkurrera med en expert vars enda jobb är att skriva om klimat?

Ändå har vi med data ovan kunnat bevisa att Helene inte är en av de kraftigaste stormarna som har drabbat USA. Men hur är det med översvämningen i North Carolina? Vi förleds att tro att det också berodde på klimatförändringarna.

Varför var översvämningarna i Asheville, North Carolina så extrema?

NBC News, även den liberal, har pratat med experter om översvämningarna i Asheville.

Art DeGaetano, direktör för NOAA vid Cornell University, sa till ABC News att när stora orkaner bildas i viken tenderar de att föra in stora mängder regn innan stormen landar och ”krockar” med en kallfront.

Asheville-regionen hade redan fått en störtflod av regn under dagarna fram till Helene, med mer än en fot nederbörd på vissa ställen. Som ett resultat infiltrerades jorden av vatten – och floder och bäckar fylldes till brädden när Helene, ”the real whammy”, passerade över området, sa DeGaetano.

När älven French Broad River, som rinner genom Asheville, flödade över, rann vatten in i närliggande kvarter inom några minuter.

Eftersom det är NBC News kommer vi inte ifrån ämnet klimatförändringar, och DeGaetano säger att det troligen också spelade en stor roll i Storm Helenes beteende.

Men hur förklarar då DeGaetano den stora översvämningen 1916, som han just hade berättat för NBC om, och som inträffade i samma region?

”Den stora översvämningen 1916”

Hjälparbetet pågår medan North Carolina försöker återhämta sig från de katastrofala konsekvenserna av den tropiska stormen Helene, skriver lokaltidningen Citizen Time.

Översvämningen av Helene kommer mer än ett sekel efter att västra North Carolina drabbades av en annan katastrofal och dödlig översvämning.

Översvämningen 1916, som kallades ”Den stora översvämningen”, orsakade ofattbar förstörelse på grund av kraftiga regn från en rad orkaner.

”Det var mer än ett universellt skyfall i hela detta bergsland”, rapporterade Newton Enterprise den 25 juli 1916. ”Det var en natt av storm och terror.”

Nedan ses Asheville Citizens framsida 19 juli 1916. Citizen själv hade stora problem under översvämningen och producerade en förkortad upplaga efter katastrofen. Till en början var de tvungna att fungera utan elektriskt ljus eller elektriska maskiner.

Den katastrofala översvämningen i North Carolina 1916 orsakade en obeskrivlig förödelse i regionen, dödade dussintals människor och förstörde vägar och järnvägar.

Enligt National Weather Service kom ett stormsystem i land i Alabama den 5 juli 1916, vilket ledde till kraftig, obeveklig nederbörd över bergen och dess gränstrakter i North Carolina. Även om den första stormen inte orsakade översvämningar var marken kraftigt mättad och vattennivåerna var höga.

Sedan kom den andra stormen.

Den 14 juli landade en orkan av kategori 2 vid South Carolinas kust, innan den nådde bergen i North Carolina den 15 juli. Rekordstora nederbördsmängder uppmättes. Rapporter visar att mellan den 15 och 16 juli föll 56 cm regn över delar av västra North Carolina.

Dödlig förstörelse följde, skriver Citizen Times.

”The French Broad River, som rinner genom Asheville och västerut in i Tennessee River, nådde uppskattningsvis 17 fot över översvämningsstadiet”, rapporterade vädertjänsten. ”Ännu högre avläsningar, upp till 23 fot över tidigare rekord, registrerades längs Catawba River, som kommer ned från bergen i sydost nära Charlotte och flödar in i South Carolina.”

Förstörelse och förlust av människoliv var utbredd längs båda floderna.

Flodströmmar slet spädbarn ur föräldrarnas armar och jordskred utplånade hela familjer. När vattnet drog sig tillbaka var minst 50 personer döda. Endast ett tjockt, svart slam fanns kvar där grödorna en gång stått.

Totalt dödades 80 personer till följd av översvämningen, även om det exakta antalet människor som miste livet förmodligen aldrig kommer att bli känt. Otaliga hem, fabriker, järnvägar och broar förstördes. Skadorna uppskattades till cirka 22 miljoner dollar, vilket motsvarar över 600 miljoner dollar 2024.

Låt aldrig en bra kris gå till spillo

Vi kan alla vara överens om att människor orsakar mycket skada på jorden, men den gamla goda miljörörelsen som ville se till att vi inte förstör naturen och försöker lämna så lite fotavtryck på jorden som möjligt har försvunnit.

Nu hör vi bara om klimatförändringar, särskilt efter naturkatastrofer, och den hysteriska vänstern fabricerar historier för att skrämma oss till underkastelse. Samma människor kanske bor i stora villor, äger privata jetplan och lämnar ett större koldioxidavtryck än vi alla tillsammans.

Det finns också de som inte vill prata om jordens överbefolkning och vårt konsumtions- och slängsamhälle som är utom kontroll – och som bidrar till att förstöra naturen och allt levande. De, precis som vi andra, kan inte leva utan produkter gjorda av olja, så det är bekvämare att göra hysteriska rapporter om att klimatförändringarna orsakar starkare stormar.

Nu får vi alarmerande rapporter om att den tropiska stormen Milton förväntas landa i Florida.

Vi vet inte vad som kommer att hända än, men det vi vet med säkerhet är att vänstern, både media och politiker, redan planerar hur stormen ska utnyttjas för allt den är värd.

Låt aldrig en bra kris gå till spillo, eller hur?

Den här korta videon som visar skadorna från stormen och översvämningen 1916 laddades upp på YouTube för bara några dagar sedan.