×

Nyheter

USA: s president Joe Biden kommer att hålla ett telefonsamtal med Israels president Benjamin Netanyahu på onsdag om deras planer på att attackera Iran.

Samtalet kommer att vara det första mellan Biden och Netanyahu på två spända månader och kommer vid en tidpunkt då Israel överväger stora attacker som kan leda till en betydande upptrappning av kriget i Mellanöstern, enligt Axios.

Netanyahu höll långa möten på tisdagskvällen med höga ministrar och militära ledare för att försöka nå ett beslut om omfattningen och tidpunkten för Israels attack, enligt två israeliska tjänstemän.

Tjänstemännen säger att Israels vedergällning förväntas bli betydande och sannolikt kommer att omfatta en kombination av luftangrepp mot militära mål i Iran och hemliga attacker som den som dödade Hamasledaren Ismail Haniyeh i Teheran.

Israel har också övervägt att attackera Irans oljeinfrastruktur, vilket Biden har sagt att han inte kommer att stödja.

Det verkar ganska klart vad Biden-regimens mål är med samtalen.

– Vi vill använda konversationen för att försöka forma gränserna för israelisk vedergällning, sa en amerikansk tjänsteman till Axios.

Han tillade att USA vill se till att Israel attackerar mål i Iran som är viktiga utan att vara oproportionerliga.

Samtalen mellan Biden och Netanyahu äger rum en vecka efter att Iran attackerade Israel med över 180 ballistiska missiler.