×

Nyheter

Barack Obama kritiserade i veckan svarta män för att inte vara lika entusiastiska över Kamala Harris som de var över honom 2008 och 2012. Men han får mothugg från en Bernie Sanders-rådgivare som kallar honom nedlåtande.

Varför läxar Obama upp svarta män? De har lika olika skäl att välja som alla andra. Varför ska de behöva stå upp för sig själva?” frågade Nina Turner på CNN. De andra paneldeltagarnas ansiktsuttryck sa att de inte gillade vad de hörde.

Något liknande kom upp i valet 2020 när Charlemagne Tha God intervjuade Joe Biden och Biden sa att svarta människor som inte röstade på honom inte var svarta.

Det uttalandet var en del av en ny video.

Det uttalandet har i efterhand kritiserats för att vara nedlåtande. Svarta människor gillar inte att bli tillsagda vad de ska göra mer än någon annan.

Nu är det Obama som faller i samma fälla. Han tror att han hjälper Kamala, men utlöser i stället en motreaktion.

Han är nedlåtande mot svarta män. De gillar inte att få höra att de inte uppfyller kraven, för vem har rätt att ställa krav?

Obama sa: ”Nu skulle jag också säga att det verkar vara mer uttalat med bröderna. Så om du inte har något emot det, bara för ett ögonblick, måste jag tala till er alla och säga att när du har ett val är det här rent: När du å ena sidan har någon som växte upp som du, gick på college med dig, förstår kampen [och] smärtan och glädjen som kommer från dessa erfarenheter …” Han fortsatte med att kontrastera detta med Trump.</p

”Du kommer med alla möjliga skäl och ursäkter”, fortsatte han. ”Jag har ett problem med det.”

Obama ignorerar helt den politik som Kamala har stått för i fyra år. Det har gjort levnadsvillkoren för svarta människor mycket svårare. Menar Obama att svarta ska strunta i det och rösta på Kamala, det vill säga basera sin röst på hudfärg? Det är vad Obama säger. Han skyller på dem.

Men de dagarna är över. Obama är en rik, privilegierad ex-president som tror att han kan komma undan med saker som ingen annan kan.

Nina Turner säger att svarta människor vill bli behandlade som ansvarsfulla människor som kan göra sina egna val.

”Jag är väldigt förtjust i före detta president Obama, men det är fel av honom att peka ut svarta män, och några av de svarta män jag har talat med har sina skäl för att rösta annorlunda, och även om vissa av oss kanske inte gillar det, måste vi respektera det”, sa hon.</p

Turner förklarade vidare: ”Så om inte president Barack Obama ska gå ut och föreläsa för alla andra grupper av män från andra identitetsgrupper, är mitt budskap till demokraterna att de inte ska ta med det här till svarta män, som i stort sett inte röstar så mycket annorlunda än svarta kvinnor.”

Obama trodde att han kunde läxa upp och tillrättavisa, men han missade helt målet. Han avslöjar att han tillhör en överklass som inte har någon skamkänsla. Allt handlar om klasskrig och ekonomi, och det är där Trump

https://www.foxnews.com/media/wrong-barack-obama-lecture-black-men-not-supporting-kamala-harris-ex-bernie-sanders-adviser

 

Köp biljetter till läsarmötet onsdagen den 16 oktober här!

 

Lämna ett svar