×

Kommentarer

Det är helt okej att Sverige har bestämt sig för att förstöra sitt eget land. Men nu exporterar ni terrorister över gränsen till Norge och Danmark. Har ni ingen skam i kroppen?

Av Espen Teigen, norsk journalist

Notera: Denna text är ett öppet brev till svenska politiker, och eliten inom media och samhällsetablissemanget. Jag är väl medveten om att vanliga svenskar inte bär skulden för detta.

Kära Sverige. Jag har alltid tyckt om er. När jag var ett litet barn brukade vi åka på bilsemester till Sverige. Antingen för att besöka Tomteland, eller köra hela vägen till Örnsköldsvik.

Jag växte upp med Emil i Lönneberga. Ni är välsignade med svenskt godis, och jag måste erkänna att jag kan texten till alldeles för många ABBA-låtar.

Men de senaste åren är det inte godis, barn-tv och musik som ni har exporterat. Istället har ni skickat oss terrorister som kastar handgranater, och Greta Thunberg som bara har ett enda partytrick: Att kedja fast sig själv och skrika om ”klimatet”.

Ni har till och med sålt Volvo till kineserna.

Hur Sverige störtade sig ner i avgrunden

Det Sverige jag besökte när vi övernattade på en camping i Leksand är dött och begravet. Och det kommer aldrig att komma tillbaka. Det är helt absurt att tänka sig att jag, vid 31 års ålder, har upplevt både och. Det har gått i en rasande fart.

I minst 20 år har ni blivit varnade för konsekvenserna av massinvandringen till Sverige: för den skenande kriminaliteten, segregationen och framväxten av islamistisk terror. Oavsett om det handlar om Rosengård i Malmö eller Rinkeby i Stockholm har det alltid varit exakt samma visa:

Rekordmånga icke-västerländska invandrare har släppts in i Sverige på exceptionellt kort tid. Trots att ni har öst välfärd, utbildning och alla möjligheter i världen över dem har inget blivit bättre.

Jag har varit en av dem som flitigt varnat Sverige, bland annat när jag var politisk rådgivare till Sylvi Listhaug på vår famösa Rinkeby-resa år 2017. Jag minns mycket väl när en man försökte komma fram till Listhaug för att berätta att ”om hon är singel så har de en somalisk man redo i stallet”.

På den tiden förnekade media fortfarande att invandringen var något annat än ”kulturellt berikande”. Det krävdes en invandrare vid namn Tino Sanandaji i Sverige för att bryta tystnaden, med hjälp av ett gäng från Skåne som vägrade hålla käften. Sverige förvandlades till en parodi för oss norrmän. Även om vi var trevliga när vi träffade er, så skrattade vi högt när ni svenskar förklarade för oss hur ”socioekonomiska faktorer” som är orsaken till allt.

Eller när en forskare påstod att det var ett ”säsongsfenomen” att bränna bilar i Sverige. Ni vet, den långa och stolta svenska traditionen att gå ut på gatorna och tända eld på alla bilar på parkeringen.

I min vänskapskrets har det blivit ett internt skämt att om man påpekar ett problem som inte är politiskt korrekt, så svarar vi på svenska: ”Nej, det får du inte säga”.

Det som har gjort det hela extra destruktivt är att ni har lyckats kombinera en guldmedalj i naiv invandringspolitik med en total handlingsförlamning, samtidigt som ni låter er styras av distanserade eliter som har studerat sig bort från verkligheten på universitet styrda av aktivister från extremvänstern. När jag för länge sedan fick lära mig om ordet ”gender” satt jag och gapade i timmar.

Inte roligt längre

Men nu är det inte roligt längre. Nu är det bokstavligt talat blodigt allvar.

Måndagen den 7 oktober kom två ”svenska” tonåringar till Köpenhamn för att försöka spränga den israeliska ambassaden. De har kopplingar till Norge.

Samtidigt anländer er nya nationella exportvara: Jordgubben, och berättar för oss att Iran pressar gängkriminella att utföra terror.

Även om gängkriminella araber är angelägna om att tjäna pengar, kan jag lova att de kommer att lyda när den iranska underrättelsetjänsten pressar deras familjer i hemlandet.

Vi får rapporter om att Ryssland använder sig av organiserade kriminella nätverk i Sverige för att destabilisera vårt samhälle.

Då kan vi göra det som den akademiska eliten och pressen älskar att göra: Vi kan skylla på rysk desinformation. Eller så kan vi fråga oss varför det, bara i Sverige, finns 14.000 grova brottslingar som de lätt kan rekrytera för att utföra uppdrag.

Den 8 oktober fick vi i Norge besked från vår säkerhetstjänst om att hotnivån har höjts. Polisen bär vapen dygnet runt. Vi är beredda på en terrorattack när som helst.

Med några knapptryckningar på min telefon kan jag beställa en barnsoldat från Sverige. Efter några dagar dyker han upp, gör jobbet och åker han fast lär han inte dömas till något längre fängelsestraff. Han är ju trots allt minderårig. Dessutom har han förmodligen haft en svår barndom.

Poängen, kära Sverige, är denna: Ni har ödelagt ert eget land. Det är helt okej. Jag tänker inte lägga mig i det. Jag tycker att det är sorgligt, men ni har er fulla rätt att bränna upp arvet från era förfäder.

Men det drabbar inte bara er själva längre. Nu är ni i full färd med att förstöra era grannländer. Och ni verkar inte bry er överhuvudtaget. Svensk press, med nedlåtande elitister som Aftonbladets Anders Lindberg i spetsen, har inte skrivit ett enda ord om konsekvenserna för grannländerna och om att Sverige måste städa upp oredan.

Det här är ju helt galet, inser ni det?

Istället har han haft fullt upp med att skriva om vad som druckits, vad som ätits och vem som tagit selfies med vem på Jimmie Åkessons bröllop. Ett bröllop som har fått mer uppmärksamhet än prins Carl Philips och Sofias.

Ni har 14.000 aktiva gängkriminella, enligt er egen polis. Erfarna poliser har flytt kåren eftersom de är trötta på att bli kallade rasister varje gång de tar tag i en kille med mer pigment än de själva. Totalt finns det minst 60.000 aktiva medlemmar i kriminella nätverk i Sverige.

Det är fler än all aktiv personal inom Försvarsmakten, inklusive Hemvärnet.

Ni har förlorat ert eget land. Nu håller det på att drabba oss som tillfälligtvis råkar befinna oss i ert närområde.

Att detta inte är förstasidesnyheter varje dag i alla rikstäckande tidningar är för mig ofattbart. Jag kan bara föreställa mig hur jag skulle skämmas om Norge var ett sådant problem för Sverige.

Jag är ledsen att behöva säga det. Men ni måste agera nu. Det här är den allra sista chansen ni har. Antingen löser ni det här, eller så får vi stänga gränsen mot Sverige och lösa det själva. För nu räcker det. Jag vägrar låta Norge leva i evig rädsla för terrorism och kriminalitet, bara för att era politiker är de sämsta i hela västvärlden.

Avslutningsvis. Kära Fredrik Reinfeldt, Annie Löof, Stefan Löfven, Morgan Johansson och alla andra extrema socialister som hatar ert eget land. Kom ihåg att ni inte skriver era egna eftermälen. Historien kommer att döma er hårt. Och det förtjänar ni.

Undertecknat,
Espen Teigen. Trønder, norrman och vän av det gamla Sverige.

Lämna ett svar