×

Nyheter

Toyota ger efter för anti-woke-mobben, skriver Pink News

För politiserat

Biltillverkaren har meddelat att de i USA inte längre kommer att sponsra sexuella minoritetsgrupper.

I ett memo som skickades till 50 000 amerikanska anställda och mer än 1 500 återförsäljare förklarade företaget att beslutet togs på grundval av det mycket politiserade offentliga samtalet om företagets åtaganden för så kallad mångfald, rättvisa och inkludering.

Ingen mer könsförvirring

Beslutet kom bara en vecka efter att anti-woke-aktivisten och filmskaparen Robby Starbuck beskrev ett antal woke initiativ inom företaget, inklusive företagets finansiering av grupper som motsätter sig lagar som förbjuder könsbytebehandling av minderåriga och bildandet av ras- och könssegregerade grupper för arbetstagarna. De kommer inte heller att sponsra drag queen-sommarläger för barn.

Komplimanger

Robby Starbuck gav Toyota komplimanger för beslutet:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Robby Starbuck (@robbystarbuck)

Det antyddes också att Toyota i framtiden endast kommer att sponsra evenemang relaterade till utbildning i naturvetenskap, så kallade STEM-ämnen.

Bloomberg skriver att Toyota även kommer att avbryta sitt engagemang i Human Rights Campaigns årliga Corporate Equality Index, där företaget en gång i tiden hade en perfekt score för sitt engagemang för ”diversity, equity, inclusion”.

Lämna ett svar