×

Ur flödet/i korthet

En TikToker och migrant, ursprungligen från Afghanistan, säger sig ha tagit sig in i Storbritannien och hotar nu Reform-ledaren Nigel Farage till livet. Om Mada Pasa, som han kallar sig, är representativ för de många tusen unga män som korsar Engelska kanalen, är Storbritannien i trubbel.

Mada Pasa har delat med sig av sin resa från Stockholm till Storbritannien på TikTok och han anlände till Storbritannien efter att ha korsat Engelska kanalen med båt. Pasa, som inte talar engelska, använder gester och ett översättningsverktyg för att kommunicera i videor han lägger upp på TikTok. I en av videorna får man intrycket att han hotar Nigel Farage, men i en annan säger han att han inte är farlig och att han har kommit till England för att bygga ett nytt och bättre liv.

”Det finns en fiende till mig i Sverige som sprider rykten om mig”, säger Pasa.

Pasa har en tatuering av en kalasjnikov i ansiktet, och han ser onekligen inte ut som en svärmorsdröm. I videorna har han ofta kvinnor i knät och omger sig med människor som bär vapen. Det är något hotfullt över hans utseende. Afghanen har också gjort en video om Patrick Christys, programledare för GB News, efter att den sistnämnde pratat om Mada Pasa i hans show. Christys svarade med att säga att han skulle vilja träffa Pasa för en dialog.

– Är det här någon du vill ha som granne?

Nigel Farage är ”seriöst rädd för sin säkerhet”, enligt Lee Anderson, partikollega i Reform UK och parlamentsmedlem. Genom att dela innehåll från Pasas TikTok-konto sa Farage till sina följare: ”Jag vill att ni tittar på den här videon och frågar er själva: Är det den här typen av person vi vill ska bo i vårt land? Är det här någon du vill ha som granne?”

Den illegala invandringen till Storbritannien har ökat sedan Labour tog över. Rwanda-planen har lagts på is, medan andra länder, som Tyskland, överväger att använda en liknande metod, just i Rwanda, för att göra illegal asylinvandring mindre attraktiv.

Storbritannien under Keir Starmer, å andra sidan, vill öppna fler hotell för migranter, och även om de säger att de vill slå ner på illegal invandring visar de liten praktisk vilja att ”slå ner på gängen”, vilket är deras mantra.

Under Labours första hundra dagar vid makten har över 13.000 migranter passerat gränsen i söder och nyligen anlände nästan tusen på en dag, ett nytt rekord.

Dramatiska förändringar under uppsegling

Det är inte konstigt att Labours regering är en av de minst populära i modern tid och att Reform UK åtnjuter större popularitet än Labour. I en ny opinionsundersökning är 27 procent positiva till Labour, som får se sig passerat av de 28 procent som är positiva till Reform.

Det är inte heller konstigt att Tory-partiet rör sig åt höger, och att de två kandidaterna som är kvar när en ny ledare ska väljas båda är förespråkare av en restriktiv invandring. Robert Jenrick, en av kandidaterna, är ännu längre till höger än Nigel Farage och vill utvisa illegala invandrare, medan Kemi Badenoch också är på den konservativa sidan av partiet.

Tyvärr kan mycket hända på fem år, innan britterna går till val igen. Om strömmen av både lagliga och illegala invandrare inte stoppas kan landet förändras så dramatiskt att det kommer att krävas mycket för att vända trenden. Det brukade vara högerextremt att hävda att icke-västerländsk invandring från dysfunktionella länder och religioner (närmare bestämt en viss religion) utgjorde ett hot mot Europa. Vänstern och den liberala högern försöker ständigt förtala invandringskritiker som extremister, men snart kan verkligheten inte längre förnekas.

När vi ser vilken sorts ”asylsökande” (de som verkligen flyr från krig och förföljelse tar sig sannolikt inte över Engelska kanalen efter att ha passerat flera andra säkra länder) som hamnar här i Storbritannien är det svårt att undvika att dra slutsatsen att det är en invasion av människor som inte önskar britterna eller deras land väl.

Lämna ett svar