×

Nyheter

Ett samhälle i Indiana ber om hjälp av federala myndigheter efter att upp till 2 000 migranter från minst 28 länder har strömmat in i staden med 18 000 invånare – något som överbelastar skolorna och invånarnas hälsovård och gör vägarna farliga.

Många av migranterna har anlänt till Logansport som ensamkommande minderåriga – vilket sätter press på skolorna som har fått nästan 15 gånger så många haitiska elever på bara tre år.

Lokalbefolkningen frågar sig hur migranterna tar sig till deras lilla stad och varför de valde en relativt avlägsen stad 90 minuter norr om Indianapolis, skriver New York Post.

Logansport-bon Dave Price sa till Fox News på onsdagen att staden är van vid att invandrare kommer till deras stad genom åren och bosätter sig där, många från Mexiko. Men det de ser nu är lite annorlunda:

”De kommer från tredje världens länder till Logansport. Och dessa människor känner inte nödvändigtvis till de lokala lagarna eller reglerna och vet inte hur de ska bete sig här. Och vi ber bara att våra lokala ledare, statliga och federala, tar en titt på Logansport, Indiana.”

Logansport är nu en del av en växande lista över små städer där lokalbefolkningen kämpar för att hantera en enorm tillströmning av migranter som ett resultat av Biden-Harris-administrationens politik, skriver The Post.

De skickar migranter till rostbältet i Pennsylvania

Springfield, Ohio och Charleroi, Pennsylvania, har tidigare skapat rubriker för samma problem.

New York Post skrev om Charleroi för en vecka sedan och hur 2 000 haitiska migranter förändrade en stad i Pennsylvanias rostbälte.

Den före detta stålstaden, som ligger längs Monongahela-floden söder om Pittsburgh, har upplevt de upp- och nedgångar som är typiska för många platser i rostbältet.

Stadens befolkning hade stadigt minskat sedan mitten av 1900-talet, och den senaste folkräkningen visade att drygt 4 000 invånare bodde i staden.

Men så skedde en plötslig förändring, skriver The Post. Lokala myndigheter uppskattar att omkring 2 000, huvudsakligen haitiska, migranter har flyttat in.

De kommunala myndigheterna har känt pressen. Staden, som redan kämpade med hög fattigdom och arbetslöshet, har tvingats assimilera tusentals nyanlända. Skolorna är nu överfulla av elever från Haiti, och de har varit tvungna att anställa tolkar och lärare i engelska.

Och enligt ett kommunalråd finns en växande oro över det alarmerande antalet bilolyckor, där några bilar enligt uppgift har kraschat in i byggnader.

Det är samma historier som vi hör om Springfield, Ohio.

Logansport väntar sig rekordmånga förlossningar

Stadens borgmästare, Chris Martin, sa nyligen till FOX 59 Indianapolis att den federala regeringen måste gå in och hjälpa samhällen som Logansport.

Martin säger till The Post att tillströmningen har lett till att efterfrågan på sjukhustjänster har ökat med 30 procent. Även trafikolyckor och förseelser har ökat, vilket beror på att nyanlända migranter inte följer USA:s trafikregler.

Enligt FOX59 är Tyson, en bearbetningsanläggning för kött, ett av de största dragplåstren för de nyanlända migranterna.

Logansport Memorial Hospital förväntar sig ett rekordstort antal födslar och har haft mer än 20 000 akutbesök, medan 27 procent av patienterna de tar emot är på Medicaid, enligt Fox 59.

Migrerande barn, många av dem utan föräldrar, har också överväldigat det lokala skolsystemet, som nu har 207 elever från Haiti, en ökning från de 14 haitier som registrerades 2021 — förutom nya elever från elva andra länder.

Du kan tacka gränstsar Kamala Harris för detta

Skolorna har också varit tvungna att ta emot fler invandrarbarn som arbetar för att försörja sina familjer genom att arbeta nattskift. Gymnasieskolan erbjuder nu möjlighet att delta på deltid.

”De flyger från Haiti till Nicaragua, till Mexiko och sedan till staten de flyger till i USA,” sa Serenity Alter, som arbetar för det kommunala hälsosystemet, till Fox 59. ”En del har inte sett sina föräldrar på sju år. Det är en ögonöppnare.”

Hon tror inte att skolsystemet kan bestå om det fortsätter som det har gjort.

Du kan tacka gränstsaren Kamala Harris för detta, skriver Libs från TikTok på X.

Lämna ett svar