×

Nyheter

Italiens problem kan knappast lösas när regeringen motarbetas av de institutioner som borde hjälpa den, säger Italiens premiärminister Giorgia Meloni efter att domstolen i Rom förbjudit kvarhållandet av tolv migranter i Albanien innan de skulle återvända till sina hemländer.

Domarna i Rom hade bestämt sig i förväg, konstaterar Italiens premiärminister, som påpekar att några av dem politiskt hade kritiserat avtalet med Albanien innan det blev en fråga för domstolen.

Det är också häpnadsväckande, fortsätter hon, att domen hade meddelats i förväg av företrädare för Demokratiska partiet (PD), som är störst på vänsterkanten i Italien.

Det här handlar om mer än Albanien, säger Meloni: Domarna säger i realiteten att det inte finns några säkra länder, och det betyder att ingen någonsin kan utvisas till sitt hemland. På det sättet blir det omöjligt att försvara gränserna, slår hon fast och frågar: Så hur ska vi hantera den allmänna säkerheten och de offentliga utgifterna?

Man måste också hitta lösningar, mitt jobb är att hitta dem, och det ska jag göra, fortsätter Meloni som säger att hon har fått italienarnas mandat att stoppa illegal massinvandring. Det är synd, avslutar hon, att någon sticker käppar i våra hjul i samma ögonblick som resten av Europa är på väg att få upp ögonen för våra idéer, avslutar hon.

Det Meloni gör är att attackera ett system av domstolar, institutioner och politiker på vänsterkanten som i praktiken är en italiensk djup stat.

Italienska medier citerar selektivt från Melonis uttalanden, som hon själv har offentliggjort i en inspelning på Facebook.

 

Lämna ett svar