×

Nyheter

NHS har anklagats för att ignorera rekommendationerna i den kritiska Cass-rapporten, om hur könsförvirrade barn har blivit illa behandlade i flera år.

Rapporten från barnläkaren, Dr Hilary Cass, menade att unga under 18 år inte bör erbjudas snabb behandling på ett sätt som de senare kunde ångra, efter att ha uttryckt sin oro för behandlingen på den kontroversiella Tavistock-kliniken.

Men detta ignoreras av NHS. Ett nytt NHS-center tillbakavisar Cass-rapportens slutsatser, till förmån för en misskrediterad transsexuell guide som främjar både pubertetsblockerare och kirurgi utan åldersgränser, skriver The Telegraph.

Nottingham Young People’s Gender Service grundades i april för att ge psykologiskt och socialt stöd till barn med könsdysfori som tidigare var Tavistock-patienter och som för närvarande tar eller väntar på att påbörja behandling med pubertetsblockerare.

I en platsannons för en tjänst som klinisk psykolog skriver centret att det är ”nödvändigt” att ”praktisera [sic] på ett genusbekräftande sätt i linje med” riktlinjerna från den kontroversiella World Professional Association of Transgender Healthcare (WPATH).

WPATH har bland annat gjort sig ett namn genom att föreslå så kallad könsbejakande behandling till personer som blir upphetsade av kastrering, det vill säga eunucker.

Organisationen framställs som gurus av alla transaktivister i västvärlden, men får hård kritik från motståndare till den moderna könsideologin.

WPATHs riktlinjer uppmanar till att ta bort eventuell minimiålder för könsbyte och sänka åldersgränsen för pubertetsblockerare och operation.

Aktivister befarar att tjänsten riskerar att bli ”Tavistock version 2”.

Det här är människor som tror att även ett foster kan vara transsexuellt medan det är i sin mammas mage (eller lika gärna i sin pappas mage, om man följer ideologin).

Helen Joyce, föreståndare på Sex Matters, är kritisk:

– Dr. Cass varnade för att [WPATH-vägledningen] främjade social övergång i barndomen utan bevis för att detta var säkert eller fördelaktigt.

– Tidigare i år avslöjade läckt material från WPATH att många könsforskare har en slapp inställning till patienternas välbefinnande och informerat samtycke.

– Poängen med att stänga den skamfilade Tavistock-kliniken i London var att lära av misstagen och ersätta den med något bättre. Den här jobbannonsen är ett djupt oroande tecken på att Nottingham-kliniken riskerar att bli Tavistock version 2.

Den nya kliniken – som drivs av Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust – kommer att ta hand om barn i åldern 11 till 17 som tar pubertesblockerare.

Det är underförstått att tjänsten kommer att avbrytas när den har avslutat behandlingen av alla tidigare Tavistock-patienter. I praktiken innebär detta att NHS fullföljer tjänsterna på kliniken som stängdes på grund av felbehandling med irreversibla konsekvenser.

Dr Walter Pierre Bouman är överläkare vid Nottingham Center for Transgender Health och tidigare president för WPATH. Han beskriver Cass-rapporten som ”ogrundad” som går ”en fin linje mellan naivitet, narcissism och psykopati”.

Det är helt klart att denna inflammerade konflikt inte har lösts.

Lämna ett svar