×

Kommentarer

Det är svårt att sova för tillfället, och inte blev det bättre efter att jag nyligen läst Roger Kimballs artikel i The American Mind från den (17 oktober.

Det skrämmande är att Kimball inte är någon lättviktare, utan redaktör för den välrenommerade kristna tidningen First Things.

Han slår an en allvarlig ton:

Frågan är: ”Tänk om Kamala Harris vinner presidentvalet 2024?”

Inledningsvis är han säker: ”Jag tror att Donald Trump inte bara kommer att vinna, utan vinna med god marginal.” Ändå är han rädd.

Som Kimball ser det, genomlever USA nu sin andra revolution, som reverserar mycket som uppnåddes med den första. USA kommer inte längre att vara underkastat en främmande kung i det avlägsna England, utan den oligarki som har vuxit fram på hemmaplan:

”Kommer de att inkvartera sina trupper – även kända som illegala invandrare – i ditt hem? Ja, kanske. Det är faktiskt precis vad vissa demokratiska politiker har föreslagit. Och när de dumpar tusentals kriminella immigranter i din lilla stad – en praxis som har blivit allt mer populär under Biden-Harris administration – har det ungefär samma effekt.”

Om Harris vinner, konstaterar Kimball, kan vi förvänta oss många fler av dessa socialt destruktiva åtgärder.

Med hänvisning till Elon Musk påpekar han att det inte längre kommer att finnas några svingstater. Demokrater vill förvandla illegala invandrare till väljare och därigenom göra USA till en enpartistat. Kaliforniens demokratiske guvernör Gavin Newsom har redan förbjudit valkontrollanter att kontrollera vilka som är röstberättigade, och med en Demokratisk administration i Washington kommer praxis att spridas över USA. Efter det blir det inga meningsfulla val.

Kimball skriver att ett av få andningshål för det fria utbytet av idéer, Elon Musks X, kommer att ”regleras till döds”. Precis vad Hillary Clinton har rekommenderat. Människor sprider desinformation, har hon sagt, och det betyder att vi – Demokraterna – är på väg att tappa kontrollen. Det hjärtat är fullt av, talar munnen.

Kamala Harris är helt i linje med censuranhängarna. ”Vi kommer att sätta in polisen för att bekämpa denna extremism”, sa hon. Med extremism menar hon alla åsikter som det Demokratiska partiet inte godkänner. Inte utan orsak har den ofta citerade juridikprofessorn Jonathan Turley noterat att en Harris-Walz-administration skulle vara en mardröm för det fria ordet.

Val kommer fortfarande att hållas, skriver Kimball, men de kommer att förvandlas till firanden för de segrande Demokraterna. Som ett eko av Orwell noterar han att väljarna inte längre kommer att ha något val, utan måste nöja sig med att fira status quo.

Kimball citerar från ett brev som en av USA:s grundare, John Adams, skrev till sin fru 1775: ”En konstitution befriad från frihet kan aldrig återställas, men har för alltid förlorat friheten.”

I ett brev till sin hustru 1775 noterade han även att ”belägrade städer kan återuppbyggas och ett folk som reducerats till fattigdom kan förvärva ny egendom … men en regeringsförfattning som en gång har befriats från frihet kan aldrig återställas. Frihet som en gång förlorats, är förlorad för alltid.” Detta är visdomens röst. Kom ihåg det.

Min kommentar: Må evig skam vila över de intellektuella, redaktörer, journalister, tv-personligheter, kulturguruer, politiker och andra som vi förväntade oss skulle berätta sanningen, men som valde att bidra till sina medmänniskors slaveri – eftersom de inte kände igen dem som sina medmänniskor. Det är omöjligt för mig att förstå varför journalister hatar sina medmänniskor så mycket att de ljuger om allt.

Lämna ett svar