Nyheter

Den 13 juni tystade de italienska karabinjärerna Radio Gen oa. De gjorde ett oväntat hembesök, konfiskerade all datorutrustning och ändrade lösenorden till konton i sociala medier så att Antonio Mastantuono, ägaren till kontona, inte längre kunde använda dem.

Migranter som kommer och går

RadioGenoa är ett Twitterkonto där det varje dag fram till den 12 juni publicerades videoinnehåll, främst om illegala migranters förehavanden i västländer – en typ av nyhetsrapportering som ofta undertrycks av dem som vill kontrollera vad människor får veta.
Antonio Mastantuono har öppnat ett Gofundme-konto där han ber om stöd för att täcka kostnader i samband med fallet. Där förklarar han vad som hände:

– ”Den 13 juni kl. 07.00 på morgonen anlände karabinjärerna från antibrottsenheten i Rom med en husrannsakningsorder från åklagarmyndigheten. De sökte igenom mitt hem och beslagtog min PC och iPad. Dessutom beslagtog de mitt telefonkort, mitt Radio Genoa-konto på X och mitt Google-konto. Karabinjärerna ändrade mina lösenord och berövade mig tillgång till kontona.
Av denna anledning har jag varit tyst på X i två veckor. För närvarande kan jag inte säga något mer eftersom utredningen fortfarande pågår. Deras mål är censur och begränsning av yttrandefriheten.

Antonio Mastantuono och Radio Genoa har snabbt fått in 17 700 euro från 553 givare. Målet är 25 000 euro. Allt överskott kommer att gå till välgörenhet.

Politiskt obekvämt
Ett exempel på Radio Genoas politiskt obekväma nyhetsbevakning:

 

Wall Street Silver
En annan framträdande twitterröst, Wall Street Silver, skriver om Radio Genoa:

– Antonio Mastantuono blev doxxad i maj av vänsteranhängare på holländsk TV. Sedan dess har ett antal vänsteraktivister gjort falska polisanmälningar i ett försök att stoppa hans rapporter om illegala migranter i Europa. Utredningen är kopplad till en Telegramkanal som skapats för att smutskasta Antonio utan att han har den minsta koppling till kanalen. Han anklagas för rasism och nazism, något som ligger honom mycket fjärran.
Antonios advokater har granskat fallet och drar slutsatsen att detta är ett försök att skrämma Radio Genoa till tystnad om konsekvenserna av den olagliga invasionen av migranter i Europa.