Ur flödet/i korthet

Demokraterna vill att illegala invandrare ska skapa mer politisk makt åt dem vid valen i sina blå stater. Med uppskattningsvis tio miljoner illegala invandrare i landet motsvarar det 13 distrikt, beroende på hur de är fördelade. Det kommer att leda till en permanent djup socialistisk enpartistat i USA, säger Musk.

Elon Musk sa i ett inlägg på X att demokratiska politiker tillåter olaglig invandring för att bygga upp och befästa politisk makt genom vad som kallas the congressional apportionment process.

Vad är då denna ”kongressfördelningsprocess”?

Representanthuset är en av två kamrar i den federala lagstiftande församlingen, den andra är senaten. Wikipedia skriver att representanthuset har 435 platser, som är fördelade mellan USA:s delstater efter befolkning, med undantaget att alla delstater måste ha minst en representant.

Mandatfördelningen baseras på de folkräkningar som äger rum vart tionde år, och eventuella omfördelningar tillämpas sedan vid efterföljande val. Den senaste folkräkningen var 2020, och delstaternas nya representation trädde i kraft från och med valet 2022.

Det är denna process som Musk talar om, och som demokraterna vill använda illegal invandring för att bygga upp vad han kallar a permanent one-party deep socialist state – en permanent djup socialistisk enpartistat.

Musk hänvisade till en kommentar om illegala migranter från den republikanske senatorn Bill Hagerty, som var gäst på FOX Business Networks, skriver New York Post. Hagerty uttalade sig där om illegala migranter:

– Democrats “want these illegal migrants to create more electoral power for them in their blue states” and that with an estimated 10 million illegal immigrants in the country, it’s the equivalent of 13 House districts depending on how they’re allocated.

– Demokrater ”vill att dessa illegala migranter ska skapa mer valmakt åt dem i sina blå stater” och att med uppskattningsvis 10 miljoner illegala invandrare i landet motsvarar det 13 husdistrikt beroende på hur de tilldelas.

Fler röster till presidenten och representanthuset kommer att tilldelas de nya illegala som Biden har släppt in i 40 amerikanska delstater, skriver Musk. Låt det sjunka in.

Fler illegala kommer att öka demokraternas elektorsröster, vilket får dem att rekrytera ännu fler, skrev Musk i ännu ett inlägg om saken:

– Om demokrater vinner president, hus och senat (med tillräckligt många platser för att övervinna filibusters), kommer de att ge medborgarskap till alla illegala, och Amerika kommer att bli en permanent enpartist djup socialistisk stat.

Fler illegala kommer att öka demokraternas elektorsröster, vilket får dem att rekrytera ännu fler, skrev Musk i ännu ett inlägg om saken:

– Om demokrater vinner president, hus och senat (med tillräckligt många platser för att övervinna filibusters), kommer de att ge medborgarskap till alla illegala, och Amerika kommer att bli en permanent enparti- och djup socialistisk stat.

Enligt vallagen kan illegala invandrare inte rösta i federala val, men Musk noterade att processen som nämns ovan skulle kunna ge stater med större populationer av illegala invandrare mer inflytande i representanthuset och i valkollegiet.

Folkräkningen, som äger rum vart tionde år, baseras på hela befolkningen i ett potentiellt distrikt – inte bara antalet amerikanska medborgare som bor i det området, skriver NYP.

– The congressional reapportionment process that occurs every 10 years occurs after the Census to redraw the lines of the 435 seats in the House of Representatives is based on the entire population of a prospective district — not solely the number of American citizens who live in that area.

Musk, som ursprungligen kommer från Sydafrika och lagligen har immigrerat till USA från Kanada, har varit öppen med sina åsikter om illegal invandring de senaste månaderna.

Förra veckan skrev Musk om media som kallar honom anti-immigrant, eftersom han tar upp problemet med floden av illegala som nu tar sig in i landet utan bakgrundskontroller och som översvämmar amerikanska städer.

Som invandrare är han för laglig invandring för alla som är begåvade, hårt arbetande och ärliga.

Och som många av oss har han gått igenom den otroligt svåra och långa processen att emigrera lagligt till USA. Men är man illegal är det oproblematiskt och snabbt.

Det är helt obegripligt, säger Musk.