Ur flödet/i korthet

Google medger nu att företaget har gått för långt i woke-riktningen. Deras nya artificiella intelligenstjänst, Gemini, vägrar att avbilda vita människor. Även vikingar är avbildade med mörk hud.

Tvillingarna förlöjligas nu på sociala medier. Som när de blir ombedda att göra en bild på en vit familj. Tvillingarna kan inte göra detta, eftersom de inte vill fokusera på etnicitet och hudfärg. Men att porträttera en svart familj är helt klart oproblematiskt.

Det är också intressant att se hur Gemini konstruerar bilder av påvar som är totalt frånkopplade från verklighet och historia. American Greatness har en hel rad exempel på hur Gemini fungerar.

Inte ens countryfans får vara ifred.

Konstigt nog har Gemini inga problem med att porträttera en Zulu-krigare på ett trovärdigt sätt, eftersom dessa krigare trots allt är välsignade med mörk hud.

Det här kunde ha varit roligt, men folk reagerar för att den här trenden är så polariserande. Det utbredda hatet mot någon som är olycklig nog att ha fötts med vit hud verkar gränslöst. Vi såg ett bra exempel på detta under BLM-rörelsen.

Gemini kännetecknas förstås också av en djup feminism, som när de ombeds visa en brandman som bär hjälm.

Vad kommer härnäst?

Google säger att de arbetar med att förbättra Gemini för att förhindra liknande ”felaktigheter”.